Amenzi de 50.000 lei pentru afișele amplasate ilegal în Cluj


Inspectorii din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au emis 7 sancțiuni în valoare de 2.500 de lei în ultimele două săptămâni pentru afișaj ilegal, suma totală a sancțiunilor ridicându-se la 50.000 de lei, de la începutul anului până acum.

"Numai în ultimele două săptămâni au fost încheiate 7 procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 2.500 lei din cauza amplasării de afişe în locuri neautorizate", transmit reprezentanţii Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.

Pe parcursul acestui an, inspectorii au efectuat acţiuni specifice atît pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, pentru verificarea activităţilor de amplasare a afişelor comerciale în locuri neautorizate (ziduri, stâlpi, staţii RATUC, mobilier stradal sau alte dotări ale domeniului public).

În total au fost identificaţi şi sancţionaţi 49 de agenţi economici şi persoane fizice, care au lipit afişe publicitare în alte locuri decât cele stabilite în conformitate cu prevederile HCL nr. 130/2009. Valoarea sancţiunilor aplicate în 2013 s-a ridicat la suma de 50.000 de lei

"În 45% din cazuri, persoanele responsabile pentru afişaj ilegal au fost surprinse în flagrant, iar pe lângă sancţiunea contravenţională au fost aplicate şi măsuri complementare de confiscare a afişelor", mai precizează reprezentanții primăriei.în prealabil.

Comentarii Facebook