Jula Lucian, cercetat în dosarul proxeneților milionari de la Cluj și Dej, își punea nevasta la ”produs”


Din gruparea proxeneților, care a încasat sute de mii de euro de pe urma tinerelor trimise la ”produs” în Elveția, Italia, Dubai și Austria, face parte și Lucian Jula. Acesta și-a dus personal soția să se prostitueze în Elveția.

Jula Lucian a înlesnit practicarea prostituției și a obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către numita J.I., în perioada noiembrie 2016 - martie 2020. Astfel, persoana vătămată a practicat prostituția în Elveția în cluburi destinate pentru această activitate, iar cea mai mare parte a veniturilor au fost folosite de către Jula Lucian”, spun anchetatorii.  Acesta nu a dat nicio declarație în fața procurorilor. 

Anchetatorii i-au documentat pas cu pas acticvitatea. ”În data de 3.04.2018, Jula Lucian a fost oprit de către organele de poliție din Elveția, în localitatea Kreuzlingen și supus unui control. În autoturism s-au identificat mai multe articole de îmbrăcăminte marca Louis Vuitton, o chitanță Western Union, precum și cartea de identitate a soției. Întrebat care este scopul vizitei, acesta a declarat că își vizitează soția care lucra în cadrul unui hotel din Zurich. Constatăm că a mințit pentru că la acea dată J.I. se prostita la clubul Globe, situat în localitatea  Ifangstrasse 2, 8603 Schwerzenbach. În plus, a comunicat autorităților elvețiene că a lucrat în cadrul unui call center. Cu toate acestea, articolele vestimentare găsite asupra lui indicau că, la momentul respectiv, obținea venituri mult mai mari decât salariile plătite pentru activitatea menționată de el”,acuză procurorii.

Soția lui Jula se pregătea să vină acasă în februarie 2020, speriată de coronavirus. 

În data de 23.02.2020, numita J.I. a contactat-o pe G.A., aceasta din urmă îi spune că este pe drum, că nu se mai opresc pentru că sunt în întârziere (în data respectivă A. a plecat din Italia spre România, iar J.I. se afla în Elveția). J.I. i-a spus că și ei se pregătesc să vină spre casă, menționând că pornesc în seara aceasta, spunând că este dezastru cu pandemia de coronavirus, toată lumea pleacă acasă, sunt foarte multe cazuri, toate fetele pleacă acasă. În continuare relata că ar fi periculoasă activitatea de prostituție, motivând că ”își dai seama, contact cu oamenii” și că locațiile fiind în apropiere de granița cu Italia, veneau multe persoane din Milano. 

Este de precizat că la acea dată J.I. practica prostituția la Club Aphrodisia din Zurich, iar discuția aceasta se referea la faptul că fetele pleacă acasă din club, în contextul pandemiei de coronavirus. 

În data de 23.02.2020, Jula Lucian l-a chemat pe numitul B.P.O. la Craiova, pentru că va ateriza la miezul nopții. Jula Lucian se întorcea din Elveția împreună cu numita J.I, cu un zbor Wizz Air, de pe aeroportul din Bergamo”, arată procurorul, care a realizat un dosar ”beton”.

După revenirea acasă, cuplul a stat puțin si s-a dus din nou în Elveția, de unde a plecat spre Dubai. 

J.I. a plecat împreună cu Jula Lucian, în 12.03.2020, spre Dubai decoland de pe aeroportul din Zurich. În data de 22.03.2020, la întoarcere din Dubai, Jula Lucian și J.I. au aterizat la Cluj-Napoca, și au declarat că au călătorit fiecare neînsoțit, deși s-au deplasat împreună. Toate acestea, pentru a ascunde că Jula Lucian a fost cu J.I. în perioada în care aceasta încerca să practice prostituția și fiindcă el obținea foloase necuvenite de pe urma ei”, mai spun anchetatorii.

În Dubai a ajuns și o altă prostituată, controlată de Cosmin Pop, zis și ”Șarpele nebun”, pentru a încerca să se prostitueze alături de soția lui Jula, ajutate de un contact din Sibiu. Fetele au fugit din Europa, unde piața s-a închis, și căutau oferte din Dubai.

Aspecte relevante cauzei privitoare la foloasele obținute de Jula Lucian de pe urma practicării prostituției de către J.I. reies și din conversația din data de 24.04.2020, ora 16.53, dintre numita V.R.A.M. și numita B.M. (amanta numitului Jula Lucian), discutând despre relația pe care o are B.M. cu Jula Lucian și modul în care Jula Lucian și Codrin Pop determină persoanele de sex feminin să se prostitueze în folosul lor. 

B.M. (amanta lui Jula Lucian): Și ți-o dat-o. Știi cum ți-o dat-o? Ți-o dat-o fix așa,ți-o dat-o de te-o făcut să ceri singură, înțelegi?

V.R.A.M.: Da, da, da. Exact așa am zis și eu.

B.M: Cam asta fac ei.

V.R.A.M.: Da, el nu mi-a zis niciodată dacă m-am duce.

B.M.: Nu, nu, nu…  Asta fac ei. Te obișnuiesc cu un stil de viață…

B.M.: Da…

B.M: Că io am observat. Te obișnuiesc cu un stil de viață, te duc pă nu știu unde, te duc cu tăt felul de femei, na… mai vezi la aia câte o geantă, mai … nu știu ce… mai vezi nu știu ce,  ți-ar trebui și ție, că te simți prost, că alea au și tu nu.

V.R.A.M.: Normal.

B.M. Și p..a mea, ajungi să te ceri singură. Să zici vreau să plec și eu.

V.R.A.M.: Da, exact. Păi exact așa a fost.

B.M: Cam asta e ideea

B.M. Eu atunci mi-am dat seama că pentru ei chestia asta e ca un stil de viață. Un joc, ca să te facă să știi…?”.

Anchetatorii au tras concluzia că proxeneții racolau fetele și le ofereau iluzia unei vieți de lux pentru a le determina să plece de bună voie în cluburile din Elveția, pentru a practica prostituția. 

Comentarii Facebook