Alimente expirate puse la vânzare.11 supermaketuri din Cluj găsite cu nereguli



Poliţişti locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au găsit alimente expirate la 11 supermarketuri din Cluj-Napoca.

Organele de control au verificat, luni, 47 de magazine alimentare, iar în urma controalelor au fost depistate mai multe nereguli, fiind găsite produse alimentare expirate, printre care mezeluri şi carne de pui.

Inspectorii au urmărit în principal respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate, existenţa certificatelor de calitate dar şi condiţiile în care sunt păstrate şi depozitate alimentele.

Printre produsele găsite cu termenul de valabilitate exirat, se găsesc mezeluri, esenţe, pesmet, ketchup şi bere. De asemenea au fost depistate şi alimente cu ambalajele deteriorate sau alimente pentru care nu se respectau normele de depozitare.

În urma controalelor efectuare, s-ai întocmit 11 procese verbale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 1.000 de lei. Totodataă, predusele ale căror termen de valabilitate era expirat sau cele care nu aveau termenul specificat au fost retrase din comerţ.

Comentarii Facebook