Șef din Poliția Rutieră Cluj, acuzat că a ”mușamalizat” un accident de circulație în care a fost implicat


Adjunctul şefului Poliţiei Rutiere Cluj, comisarul șef Crișan Ambrozie, a fost implicat într-un accident de circulație, 9 ianuarie 2013, la o trecere de pietoni, de pe 21 Decembrie.

Comisarul şef Crişan Ambrozie, împuternicit în acea perioadă la comanda Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj, era pasager într-un Audi condus de un alt polițist, Silviu Loor, agentul de Poliția Rutieră Cluj.

Loor nu a oprit la trecerea de pietoni și a lovit o tânără, care se angajase în traversare. Cei doi polițiști erau îmbrăcați în uniformă și au luat victima pentru a o duce la UPu Cluj, dar câteva străzi mai departe au dat-o jos.

Comandantul IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a declarat pentru Știri de Cluj că a fost declanșată o anchetă, cei doi polițiști fiind cercetați penal pentru vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea Poliţiei.

Mai mulți martori au precizat în 9 ianuarie pentru Ziua de Cluj că ”șoferul era în uniformă, iar cel din dreapta avea şi vestă reflectorizantă.  Persoana accidentată, o tânără, a ”zburat” vreo doi metri, dar s-a ridicat repede în picioare, cu dureri de şold. Cei din autoturism au vrut să o urce în maşină şi să o ducă la spital, însă ea a refuzat zicând că nu are nevoie. Oamenii din jur au insistat şi s-a urcat totuşi. Totul a durat cam 30 de secunde”, a povestit o martoră.

Comisarul şef Ambrozie Crişan susține că nu a fost niciun impact. ”Nu a fost lovit nimeni. Femeia a traversat în fugă, nu a fost impact între maşină şi femeie. Nu am sesizat nimic pentru că nu am avut ce sesiza. Nu a ajuns la UPU pentru că nici măcar nu era rănită”, a spus comisarul Crişan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Reprezentanții IPJ Cluj susțin că victima este de vină pentru cele întâmplate. ”Din verficările efectuate ulterior s-a stabilit faptul că, în jurul orei 17.45, şoferul unui autoturism care se deplasa pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat. În timpul traversării, pietonul s-a împiedicat, deplasarea fiind efectuată în alergare şi a căzut pe trecere.

Fiind audiat ulterior, pietonul a declarat că nu a existat niciun impact între autoturism şi el, motivând că s-a împiedicat, grăbindu-se să ajungă în staţia de autobuz.

Şoferul autoturismului a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere fiind dispusă şi luarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

Comentarii Facebook