Alexandru Gheorghe, a vorbit despre gestul lui cu modestie: Sunt impacat cu ce am facut. Nu sunt erou!


Locotenentul Alexandru Gheorghe a vorbit despre gestul facut de a protesta in strada, in Bucuresti, cu toate ca risca represalii pentru incaldarea legilor militare.

Tanarul ofiter a dat explicatii superiorilor marti, 24 ianuarie, dar sustine ca nu isi regreta gestul. "Uneori trebuie sa risti totul. Eu sunt impacat sufleteste in ce priveste gestul facut, acela de a iesi in strada, printre oameni. (...) Nu de nebuni au iesit oamenii in strada! In mijlocul multimii, eu am vazut oameni de bun simt si de buna credinta, oameni care au iesit in strada ca sa-si strige durerea", a declarat Alexandru Gheorghe, pentru Adevarul.

Ofiterul sustine ca a asteptat o reactie din partea militarilor "fata de cei din strada care au fost jigniti sau chiar batuti. Cel care spune ca in armata nu e loc de sentimente se insala. Luati exemplul nazistilor: au ucis zeci de mii de oameni tocmai pentru ca au respectat orbeste niste ordine. Asta inseamna sa nu ai sentiment".

Alexandru sustine ca nu este erou, ci numai un om cu atitudine. El considera ca erou este Raed Arafat. Citeste AICI detalii.

Imediat dupa ce a iesit in strada, Alexandru Gheorghe a declarat intr-un interviu ca nu a fost pus de nimeni sa protesteze si ca este apolitic. "Sunt total apolitic. Ceea ce a facut politica in ultimii 20 de ani o vede tot romanul, deci nu vreau sa intru si sa comentez mai departe. Nu sprijin niciun partid politic. Nu m-a trimis absolut nimeni aici decat constiinta mea de om, de roman si de ofiter si nu in ultimul rand de crestin pentru a face ceea ce am facut. Am participat la un miting spontan. Ei nu pot sa invoce faptul ca am participat la un protest sau la un miting organizat. Am participat la o actiune spontana, care se desfasoara in toate judetele tarii de 10 zile incoace", a spus locotenentul Alexandru Gheorghe, ofiter in cadrul Flotilei 71 Aeriana Campia Turzii.

Ofiterul este sustinut intens pe Facebook de mii de romani.

 

Ce mesaj a lasat locotenentul Alexandru Gheorghe pe Facebook, dupa ce a primit cateva sute de incurajari

Comentarii Facebook