Alegerile de la UBB Cluj, sub semnul fraudei! Alegatorii pusi sa isi fotografieze buletinul de vot


Mai multi membri ai comisiei care se ocupa de alegerile pentru functia de rector al UBB Cluj se tem ca acestea ar putea fi viciate prin metode mai putin democratice.

Intr-un document tip Armaghedon trimis presei, unii membri ai comisiei dezvaluie ca profesorii si studentii chemati la vot in 1 martie, pentru alegerea rectorului ar putea fortati sa voteze intr-un animit fel, pentru a-si dovedi loialitatea fata de candidatul sustinut de facultatea din care fac parte.


"Alegerile de la Universitatea "Babes-Bolyai" aflate inca in plina desfasurare, maine 1 martie fiind programat ultimul act al acestei competitii, respectiv alegerea rectorului, nu a fost lipsita de convulsiuni. Dincolo de sustinerea nedisimulata aratata de fostul rector unuia dintre candidati, impreuna cu unele gesturi lipsite de eleganta ale prof.

Andrei Marga facute fata de ceilalti patru candidati, au aparut voci care contesta corectitudinea alegerilor. In primul rand, cu prilejul alegerilor studentesti pentru consiliile facultatilor si in senat, reprezentantii acestora au sesizat mai multe nereguli ba chiar posibile fraude, fiind depuse mai multe contestatii din partea studentilor.

Din pacate, nici comisia de alegeri de la nivelul UBB si nici Ministerul Educatiei nu au rezolvat favorabil contestatiile numeroase depuse de studenti. in aceste zile, suspiciunile de posibila frauda la alegerea rectorului sunt reluate ca urmare a unor informatii neoficiale privind exercitarea de catre anumite persoane din UBB (cu si fara functii in administratia universitatii) a unor presiuni asupra studentilor ce au drept de vot dar si asupra cadrelor didactice de la facultatile loiale sa voteze cu candidatul agreat de fostul rector si ca s-ar exersa practica fotografierii buletinului de vot dupa aplicarea stampilei pentru a se demonstra loialitatea! Ar fi pacat ca asupra acestui moment important din viata comunitatii academice sa-si puna amprenta practice dubioase si mai putin legale, sesizate din nefericire cu prilejul alegerilor politice din ultmele cicluri electorale", se arata in documentul citat.

 

Candidatul vizat de aceste acuzatii este Cristina Ciumas, de la Facultatea de Stiinte Economice.

Comentarii Facebook