Aeroportul Cluj va avea de iarna viitoare un sistem care va permite aterizarea la 350 de metri, pe condiții de CEAȚĂ

 

Aeroportul Cluj va avea de iarna viitoare un sistem care va permite aterizarea la 350 de metri, pe condiții de CEAȚĂ, prin upgradarea sisemului existent. 

 

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că acum se poate ateriza în condiții de vizibilitate de 550 de metri, iar prin upgradarea sistemului ILS se va putea ateriza în situațiile în care vizibilitatea este de 350 de metri. 

 

Ciceo a spus că în acest moment nu aterizează și nu decolează avioanele la Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Timișoara. ”Este ceață pe o zonă extinsă și nu sunt condiții de operate pe Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Timișoara. Lufthansa nu a putut să aterizeze nici la Timisoara și s-a reîntors la Budapesta.

 

Noi, la Cluj-Napoca, avem probleme din cauza fenomenului de inversiune termică. La Băișoara sunt plus 9 grade și la Cluj-Napoca avem zero grade. Inversiunea termică favorizează menținerea ceții”, a precizat David Ciceo. 

 

La Cluj-Napoca nu au aterizat avioane în cursul zilei de marți, 7 ianuarie, și nici miercuri. Numai în noaptea de marți spre miercuri au aterizat două avioane WIZZ AIR, profitând de faptul că ceața s-a ridicat puțin.

 

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a precizat că pasagerii TAROM au fost duși cu autocarele la Sibiu, unde sunt condiții mai bune de zbor. ”Așteptăm acum decizia Tarom, pentru că există posibilitatea să fie anulate cursele de la Cluj-Napoca și să fie mutată activitatea pe Sibiu, până când situația revine la normal”, a mai spus Ciceo.

 

Aeroportul Cluj este blocat de CEAȚĂ de marți dimineața - VIDEO

Comentarii Facebook