Admitere UBB Cluj 2021 - Câte locuri scoate la concursul de admitere UBB Cluj


Admitere UBB Cluj 2021 - Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a anunțat câte locuri scoate la concursul de admitere din acest an.

Universitatea Babeș Bolyai, pentru anul 2021 - 2022, vine cu ofertă bogată. ”La licență avem un număr de 5.279 de locuri bugetate cu 72 de locuri mai multe față de anul trecut, și 10.670 de locuri la taxă. Acestea sunt pentru cursurile de zi.

Mai sunt 2840 pentru învățământul la distanță. La nivel de licență avem locuri speciale alocate pentru domenii prioritare 212, pentru absolvenții liceelor din mediul rural avem 188 de locuri. Avem grijă și în acest an pentru cei care provin din sistemul de protecție socială. La licență avem 15 locuri speciale, pentru cei de etnie romă avem 30 de locuri, iar pentru românii de pretutindeni avem 128 de locuri bugetate”, a explicat prorectorul UBB Cluj, conf. univ. dr. Anna Soos.

La masterat sunt scoase la concurs 3.879 de locuri bugetate, cu 143 mai multe față de 2020. ”Și aici avem 248 de locuri speciale pe domenii prioritare, 10 pentru cei care provin din protecția socială, 10 pentru cei de etnie romă și 109 pentru românii de pretutindeni. Începând de anul trecut am avut 50 de locuri pentru masterat didactic și se menține și pentru anul următor”, a mai spus prorectorul UBB Cluj, conf. univ. dr. Anna Soos.

Admiterea va avea loc în perioada 12 - 29 iulie, iar înscrierea se va face pe platforma admiterii, care se va deschide în perioada respectivă. ”După înscriere, fiecare facultate a stabilit un orar de admitere. Unii vor da examene față în față, sau pe anumite platforme, dar cel puțin o scrisoare de motivație trebuie depusă pentru a deveni student la UBB Cluj. Documentația se va depune online, dar, în cazul examenelor, fiecare facultate va decide cum va acționa”, a spus și rectorul UBB Cluj, prof. univ. dr. Danie David.

Rectorul UBB Cluj, Daniel David: UBB va începe normal cursurile în toamnă. Am putea impune vaccinare în cămine 

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2021-2022 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi.

Comentarii Facebook