„Acolo de obicei stau șmecherașii și nesimțiții cărora le e lene să parcheze”. Probleme mari cu parcările neregulamentare în zona Mall-ului Platinia


Parcările neregulamentare sunt o problemă majoră în multe cartiere din Cluj-Napoca, iar zona Mall-ului Platinia nu face excepție. Șoferii care parchează ilegal creează haos și pot pune în pericol siguranța circulației, dar și confortul celorlalți participanți la trafic, spun clujenii. 

„Vă scriu astăzi pentru a readuce în atenție problema parcării neregulamentare în zona Mall-ului Platinia, o situație care persistă de mult timp și care afectează semnificativ siguranța bicicliștilor.

Am observat numeroase sesizări pe platforma MyCluj, precum și pe diverse grupuri de Facebook, care evidențiază această problemă, dar din păcate, nu s-au luat încă măsuri concrete pentru a o remedia.

Înțeleg că unii dintre cei care parchează neregulamentar pot invoca lipsa resurselor financiare pentru achitarea parcării, dar consider că este esențial să se ia în considerare și impactul negativ al acestui comportament asupra circulației.

Parcarea pe pistele de biciclete pune în pericol viața bicicliștilor, forțându-i să se deplaseze pe carosabil, expunându-se la riscuri majore. Lipsa de spații dedicate bicicliștilor în Cluj-Napoca (comparativ cu infrastructura auto) accentuează gravitatea problemei.

Personal, am încercat să fac o schimbare prin sesizări repetate la Poliție, postări pe platforme online și sesizări pe MyCluj, dar rezultatele au fost descurajatoare. Intervențiile Poliției se limitează la aplicarea de amenzi, fără a rezolva problema pe termen lung.

Sunt conștient că unii dintre voi pot considera această postare ca fiind o plângere nejustificată, dar cred cu tărie că este important să se atragă atenția asupra problemelor și să se stimuleze implicarea activă a cetățenilor în rezolvarea lor.

Nimeni nu are dreptul să pretindă o schimbare dacă nu se implică activ!

Haideți să ne unim forțele pentru a găsi soluții concrete la problema parcării neregulamentare în zona Mall-ului Platinia și, prin extensie, în tot orașul Cluj-Napoca!”, a transmis un clujean pe platforma reddit.com.

Subiectul a creat o polemică intensă, clujenii ajungând la un consens că fără amenzi nu se rezolvă nimic:

„Acolo de obicei stau taximetrițti și șmecherași/nesimțiți cărora le e lene să parcheze mai departe sau înăuntru. Fără amenzi de la poliția locală nu se va rezolva mare lucru”;

„Până nu pun stâlpi care să delimiteze pista de biciclete de șosea, nu o sa rezolve. Poliția ne-a răspuns la o sesizare săptămâna trecută, ne-au zis că au fost până acolo și nu au găsit masini pe pista de biciclete (SERIOS?!) și ca să sunăm de acum la Poliția Locală”;

„Poliția și primăria ignoră complet problema siguranței pe pistele de biciclete!

Singura lor acțiune a fost să amendeze câțiva țapi ispășitori, considerând problema rezolvată. (De obicei taximetriștii și cei de la Uber/Bolt, care apar brusc cu viteză și frânează pe pista de biciclete, fără să se asigure dacă vine cineva din spate.)

Mai mult, poliția și primăria găsesc mereu scuze pentru cei care parchează neregulamentar pe pistele de biciclete. Am verificat sesizările de pe MyCluj referitoare la zona Mall Platinia și am observat răspunsuri aberante din partea primăriei. Oamenii semnalau parcări zilnice pe pistă, iar primăria răspundea precum ar fi vorba doar de o singura data, pretinzând că problema a fost rezolvată, ignorând complet realitatea.

Sperăm ca această situație inacceptabilă să se rezolve în sfârșit!”. 

Comentarii Facebook