Abuz în Joia Mare? Poliția locală Cluj-Napoca a dispus desființarea parcărilor verzi, pentru biciclete și trotinete, din fața clădirii Yukon Cluj - FOTO


Bicicletele, trotinetele și toate parcările verzi din fața clădirii Yukon Cluj, de pe strada Cotită, nr. 9, au fost desființate de muncitorii de la RADP Cluj, pe nepusă masă, în Joia Mare. 

Unul dintre it -iștii care lucrează în clădire ne-a relatat că un polițist local, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, s-a prezentat la secretariat joi dimineața și a anunțat că ”până în 15 standurile pentru biciclete și trotinete, din fața clădirii trebuie să dispară”. Secretara a crezut că este vorba despre data de 15 mai, iar conducerea are timp să discute și cei de la Primărie, mai ales că toți angajații clădirii sunt plecați în vacanța de Paște. 

Nici vorbă! La ora 15.00, s-au prezentat cei de la RADP, au smuls toate standurile de biciclete și trotinete de pe stradă, au ridicat jardinierele de pe stradă, și le-au aruncat în fața clădirii”, a mai spus sursa citată.

Lucrurile de pe strada Cotită, nr.9, miros a abuz

Clădirea Yukon a fost ridicată în 2007, având spații de birouri și magazine la parter. De la început s-a dorit a fi o clădire smart. 

În fața clădirii, s-au amenajat, de acord cu Primăria, parcări pentru biciclete și trotinete, cu suporturi speciale, două jardiniere de flori, ca într-un oraș verde. S-a achitat suma de 15.000 de euro (câte 7.500 de euro) pentru ca două parcări din față să nu mai fie trasate. Practic au fost cumpărate cele două locuri de parcare. Așa au stat lucrurile din 2007 și până în 29 aprilie 2021”, a mai precizat it -istul citat.

Poliția Locală a dispus, joi, 29 aprilie, pe loc, îndepărtarea suporturilor pentru biciclete și trotinete și a jardinierelor, care au fost puse în poarta clădirii, fără niciun preaviz. Probabil, pentru a face parcări. 

Acolo parcau circa 60 de oameni, care veneau la lucru cu mijloace de transport verzi, preferate acum de Primăria condusă de primarul Emil Boc. Ce vor face de miercuri când vin la lucru? Parcă Clujul favoriza transportul verde?”, se mai întreabă cel care ne-a explicat ce s-a întâmplat. 

Cum arăta zona înainte

WhatsApp Image 2021-04-29 at 18.08.43.jpeg

WhatsApp Image 2021-04-29 at 18.07.15.jpeg

Cum e acum

WhatsApp Image 2021-04-29 at 17.35.59.jpeg

-------------------

UPDATE

Poliția Locală Cluj-Napoca a precizat că au fost făcute controale în fiecare zi, în ultima săptămână, după ce s-a constatat că o jardinieră părea abandonată. Aceștia spun că nu au găsit niciun reprezentant cu care să discute, așa că s-a decis eliberarea carosabilului de ”gunoaie”. ”Cei de la acest imobil trebuie să se prezinte la Primărie, să depună actele necesare și să primească autorizații pentru a monta standurile de bicicletă și jardinierele. De o săptămână nu s-a reușit contactarea lor, pentru a le fi adus la cunoștință acest lucru. Clădirea a fost găsită închisă. Pe domeniul public nu pot sta astfel de obiecte, care par abandonate. Lucrurile vor fi reglementate pe baza prevederilor legale de la nivel local”, au precizat cei de la Poliția Locală Cluj-Napoca. 

Fără titlu.jpg

------------------------

UPDATE 2

Vineri dimineața, pe locul din fața clădirii erau deja două mașini parcate.

WhatsApp Image 2021-04-30 at 11.21.43.jpeg

Comentarii Facebook