Joi 8 Decembrie

A MURIT clujeanul de 21 de ani plimbat de la un spital la altul, după ce a fost rănit grav într-un accident. Familia a făcut un gest URIAȘ

 

Tânărul de 21 de ani, victima unui accident rutier petrecut la Aghireșu, a murit după ce a fost plimbat între UPU și Clinica de Neuro-Chirurgie până la ora 05.00 dimineața.

 

Tânărul a fost implicat într-un accident de circulație în seara zilei de 7 august. A pierdut controlul asupra volanului și a intrat cu mașina într-un stâlp, rămânând încarcerat.

 

Potrivit apartinatorilor lui Gabriel Fărcaş, in momentul in care a fost preluat de ambulanta avea semne vitale. De la locul accidentului a fost preluat de o ambulanta din Huedin. În drum spre Cluj-Napoca, Gabriel a fost preluat de o Ambulanta SMURD.

 

Tanarul a suferit traumatism cranio-celebral si se afla in coma profunda. A fost transferat de la UPU Cluj la Clinica de Neuro Chirurgie. Medicii de acolo l-au trimis, din nou la Unitatea de Primiri Urgente pe motiv ca nu au ventilator mecanic, potrivit ochiulclujean.ro.

 

A ajuns la UPU, unde a fost investigat, în jurul orei 23.00, apoi ni s-a spus că va trebui operat și va fi transferat la unitatea Neurochirurgie. Am ajuns înaintea ambulanței. În scurt timp a ajuns si ambulanța cu pacientul. A stat preț de 40 de minute în ambulanță. A ieșit o doamnă asistent care ne-a spus că nu poate fi primit, deoarece nu există ventilație”, a spus una dintre persoanele care l-au însoțit pe tânăr.

 

Vezi AICI declarația VIDEO a femeii care l-a însoțit pe Gabriel pe la fiecare spital.

 

Femeia care a stat cu Gabriel a afirmat că acesta a fost din nou trimisă la UPU, precizând că medicii i-au ignorat până la intervenția presei.

 

Într-un final, în jurul orei 05.30 tânărul a fost internat la Clinica de Neuro-Chirurgie, găsindu-se un ventilator mecanic, însă medicul de gardă le-a spus însoțitorilor acestuia că șansele de supraviețuire sunt minime. 

 

Tânărul a fost declarat în moarte cerebrală, iar medicii i-au prelevat organele, cu acordul familiei, care a făcut un gest de excepție. Prin moartea lui, Gabriel a salvat încă trei vieţi. Rinichii au ajuns la doi tineri de 23 de ani şi 29 de ani. Corneea si ficatul s-au dus la doi pacienţi din Bucureşti, scrie newscluj.ro.

Comentarii Facebook