A murit bunul episcop Vasile Someșeanul


Episcopul Vasile Someșanul s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului s-a născut în satul Manastur (azi cartierul clujean cu acelasi nume - Manastur).

Anul 1972 a fost unul crucial pentru viața sa de mai tarziu, când s-a înscris la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu (1972-1976), unde in 1976 a obtinut si licența în Teologie.

În august 1977, a fost numit preot slujitor la parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul Manastur.

În februarie 1994, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Bartolomeu l-a numit eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Cluj-Napoca si exarh al mănăstirilor din Eparhia Vadului, Feleacului si Clujului; a fost hirotesit apoi si in rangul de arhimandrit.

În urma propunerii Înaltpreasfințitului Parinte Arhiepiscop Bartolomeu, din vara anului 1998, a fost numit Episcop-vicar al Eparhiei Clujului si hirotonit arhiereu, la 15 august 1998, la Mănăstirea Nicula.

Slujba Prohodului se va oficia în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • 9.00  - Sfânta Liturghie arhierească
  • 12.00 - Slujba Prohodului propriu-zisă, oficiate de către un sobor de arhierei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.
  • Înhumarea în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane

Comentarii Facebook