8 sfaturi pentru a vă menține smartphone-ul în siguranță


Ați crede că, pe cât de mult ne folosim smartphone-urile zilnic, am fi mai dispuși să ne asigurăm că le menținem în siguranță și securizate. Adevărul este că majoritatea oamenilor nu își achiziționează o asigurare telefon, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai importante dispozitive din viața lor, și nu se asigură că datele lor personale sunt securizate și protejate împotriva hackerilor malițioși.

Android vs iPhone vs Blackberry vs Windows Phone

Securitatea Android are o reputație îndoielnică, în principal pentru că nimeni nu o deține - nimeni nu reglementează ceea ce poate sau nu poate fi oferit ca aplicație Android sau chiar ceea ce poate fi vândut ca telefon Android. Dar, după cum raportează Forbes, vă puteți securiza telefonul Android menținându-l actualizat și evitând descărcarea aplicațiilor de origine necunoscută sau îndoielnică. 

Dispozitivele Android mai recente acceptă Android for Work de la Google, care este conceput pentru a proteja aplicațiile și utilizările la locul de muncă. În plus, dispozitivele Android recente de la Samsung acceptă și tehnologia de securitate Knox a Samsung. 

Sistemul de operare mobil iOS al Apple este strict controlat chiar de Apple, care controlează aplicațiile disponibile în Apple App Store. Acest control le permite dispozitivelor Apple să ofere o bună securitate „la îndemână”, în schimbul unor restricții pentru utilizatori. De exemplu, iOS permite doar o copie a unei aplicații pe fiecare dispozitiv. Deci, dacă un utilizator are o copie a unei aplicații furnizată de companie, cu restricții de securitate încorporate, utilizatorul nu poate avea, de asemenea, o versiune nerestricționată a aceleiași aplicații pentru uz personal. 

De asemenea, Blackberry controlează strict dispozitivele și aplicațiile. Mai mult decât atât, este construit pentru MDM, facilitând gestionarea și protejarea dispozitivelor de către o companie. Windows Phone are, de asemenea, un grad de control centralizat, dar are un istoric al punctelor slabe de securitate, deși performanțele sale se îmbunătățesc pe măsură ce au tot mai mulți utilizatori.

De la blocarea smartphone-ului cu un pin până la instalarea unei aplicații de securitate, aceste sfaturi de bun simț vă vor ajuta să vă păstrați informațiile protejate. Iată 8 sfaturi pentru a spori securitatea smartphone-ului și a ceea ce stocați pe acesta:

1. Evitați să furnizați informații personale

Este posibil ca mesajul text care pare a fi de la banca dvs. să fie de fapt o tentativă de phishing. Dacă primiți solicitări prin e-mail sau text pentru informații despre conturile dvs. de la orice companie, contactați direct compania pentru a confirma solicitarea. Același sfat este valabil și pentru apăsarea linkurilor din e-mailurile sau mesajele nesolicitate.

2. Folosiți un cod PIN, o parolă sau un model pentru a vă bloca telefonul

Configurarea este ușoară. Pentru majoritatea dispozitivelor Android, accesați Setări de locație și securitate pentru instrucțiuni. Utilizatorii iOS pot găsi aceste funcții în opțiunile generale ale setărilor lor.

3. Descărcați aplicații numai din magazinele de aplicații de încredere

Dacă căutați un joc nou sau ceva mai productiv, utilizați locuri precum Google Play. Asigurați-vă că verificați evaluările și recenziile dacă acestea sunt disponibile și citiți politica de confidențialitate a aplicației pentru a vedea exact la ce funcții de telefon va avea acces, dacă o descărcați.

4. Faceți o copie de rezervă a datelor

Aceasta este mai mult despre protejarea și restaurarea informațiilor dvs. în caz de dezastru. Cu un back-up, vă puteți salva contactele, muzica, imaginile, videoclipurile și documentele în cloud. 

5. Păstrați actualizat sistemul de operare și aplicațiile

Există, de obicei, actualizări periodice ale ambelor, care nu numai că adaugă funcții noi, dar oferă și o securitate mai intensă.

6. Deconectați-vă de pe site-uri după ce efectuați o plată

Dacă faceți o bancă sau faceți cumpărături de pe telefonul dvs. smartphone, deconectați-vă de pe aceste site-uri, odată ce tranzacțiile sunt finalizate. Alte sfaturi includ să nu vă stocați numele de utilizator și parolele pe telefon și să evitați tranzacțiile în timp ce sunteți pe o rețea Wi-Fi publică.

7. Opriți Wi-Fi și Bluetooth atunci când nu sunt utilizate

Vă gândiți la ele ca la modalități de conectare la ceva, dar hackerii le pot folosi pentru a se conecta la dispozitivul dvs. și a vă accesa datele.

8. Protejați-vă investiția

Pierderea smartphone-ului poate fi destul de stresantă. În fiecare zi, 200.000 de dispozitive sunt pierdute, furate sau deteriorate. S-ar putea să fiți surprinși de prețul ridicat în afara contractului al înlocuirii unui smartphone pierdut cu o marcă și un model echivalent.

Pentru a preveni acest lucru, luați în considerare o asigurare iPhone sau orice alt telefon. Asigurarea acoperă o gamă largă de incidente, inclusiv lovituri sau căderi, contact cu lichide, presiune, incendiu și trăsnet, scurtcircuit, supratensiune și furt prin efracție sau tâlhărie.

Comentarii Facebook