Primăria Cluj-Napoca plătește 260 de mii de euro pentru a le cumpăra elevilor tablete. Toți elevii vor avea acces la învățământul digital


Primarul Emil Boc a anunțat că lansează proiectul de dotare a tuturor elevilor cu tablete pentru a avea acces la învățământul digital. 

Lansăm proiectul care să asigure accesul tuturor elevilor la învățământul digital. În Cluj-Napoca, avem 37.538 de elevi, de la clasa zero până la clasa a douăsprezecea. 

Am făcut un inventar, școală cu școală, și pot să vă spun că numai 1678 de elevi nu  dețin computer, laptop sau tabletă, pentru a avea acces minimal la învățământul digital și îi sprijinim pentru a-și cumpăra o tabletă. Educația nu este fair-play pentru toată lumea dacă nu este inclusivă pentru toți.

Luni, vom avea o ședință de Consiliu Local și vom aloca școlilor bani pentru a cumpăra tablete. Acestea costă 1.259.000 de lei, adică 261 de mii de euro. Acesta este efortul financiar pe care îl face Primăria Cluj-Napoca pentru ca toți elevii să aibă acces la învățământul digital”, a spus primarul Emil Boc.

Școlile au deja alocată suma de 911.259 de lei, iar restul de 348.241 de lei vor fi virați în cursul zilei de luni, 6 aprilie. 

Mai este o săptămână de școală și în această perioadă vor fi cumpărate tabletele. 

Regimul tabletelor va fi exact ca și acela al unor manuale. Vor fi considerate obiecte de inventar. Se primește pe semnătură și când termină clasa a douăsprezecea predau tableta ca orice manual”, a mai spus Emil boc. 

Tabletele sunt de 10 inci, 16 gb de memorie de stocare, 2 gb memorie ram, și costă circa 750 de lei fiecare.

Comentarii Facebook