Miercuri 24 Aprilie

7 greșeli ale aparatului de bucătărie pe care nu le știați că faceți


Nu obțineți rezultatele dorite de la blender, mixer, cuptor cu microunde și alte electrocasnice din bucătărie? Aceste trucuri vă vor ajuta.

Întreținerea este esențială pentru prelungirea duratei de viață a aparatelor dvs. de bucătărie de înaltă calitate. De la produse de curățare incorecte la instalații electrice, există multe greșeli de evitat în bucătărie. Iată ce trebuie să știți pentru a vă menține frigiderul, cuptorul cu microunde, mașina de spălat vase, cuptorul și aparate mici precum blendere și mixere în formă bună, cât mai mult timp posibil.

Vă supraîncărcați frigiderul

Când aglomerați recipiente, pungi cu produse și sticle în spatele frigiderului, blocați orificiile de aerisire. Aerisirile blocate fac dificilă reglarea temperaturii frigiderului. De asemenea, acest lucru ar putea determina bobinele condensatorului să lucreze peste program și să se supraîncălzească.

Folosiți vase pătrate la cuptorul cu microunde

Forma recipientului este esențială atunci când vine vorba de reîncălzirea alimentelor. Cele dreptunghiulare atrag de obicei mai multă energie în colțurile lor decât în ​​alte zone, cauzând ca mâncarea din acele locuri să fie prea gătită. Un recipient rotund, pe de altă parte, permite resturilor să se încălzească mai uniform. Nu adăugați condimente până nu ați terminat de încălzit. Energia cuptorului cu microunde este atrasă de sare, astfel încât un strat condimentat va atrage căldura și va cauza stratul exterior al alimentelor să fie mai uscat. Dacă preferați să adăugați sare înainte, amestecați-o bine.

Țineți ușa cuptorului închisă când folosiți broilerul

Păstrarea ușii cuptorului închis permite acumularea de căldură și abur, ceea ce este ideal pentru coacere - dar nu și pentru broiler. Lăsând ușa deschisă pentru a degaja aburul, mâncărurile pot dezvolta crustă pentru care doriți; scăparea aerului fierbinte înseamnă, de asemenea, că veți găti partea superioară a mâncării, mai degrabă decât să coaceți (sau să coaceți în exces) totul. Verificați mai întâi manualul cuptorului. Unele cuptoare sunt proiectate pentru prăjirea cu ușă deschisă, dar căldura scăpată ar putea deteriora butoanele altor modele.

Ridicați capacul multicookerului

Trucul aici este să vă asigurați că căldura este cu adevărat prinsă în interior, astfel încât să gătească mâncarea fără întrerupere timp de câteva ore. Rezistați tentației de a arunca o privire rapidă sau să amestecați până când mai rămâne mai puțin de o oră. Ridicarea capacului lasă căldura să se stingă și ar putea însemna că felul dvs. de mâncare nu se va termina de gătit când ați planificat. Atâta timp cât oala este plină între jumătate și trei sferturi, conținutul se va termina de gătit în timp util.

Încărcați mașina de spălat vase ineficient

Există într-adevăr o știință a încărcării mașinii de spălat vase. Un studiu britanic din 2014 a constatat că porțiunea din mijloc a rafturilor mașinii de spălat vase, direct deasupra brațelor rotative, are parte cel mai puternic spray de apă. Acest lucru este ideal pentru vasele cu pete de amidon, cum ar fi resturile de cartofi, care se bazează mai mult pe forța apei decât pe detergentul chimic pentru a fi curățate. Pe de altă parte, vasele murdare cu reziduuri proteice, cum ar fi oul, nu au nevoie de o presiune atât de mare. Păstrați-le la marginile raftului; spray-ul mai lent menține săpunul acolo mai mult timp.

Adăugați ingrediente în blender în ordinea greșită

Dacă blenderul dvs. se oprește la fiecare câteva secunde, există un motiv: plasarea ingredientelor. Începeți cu baza lichidă (sau iaurt, pentru un smoothie), apoi introduceți ingredientele de la cel mai mic la cel mai mare, asigurându-vă că păstrați gheața și alte bucăți dure în partea de sus a blenderului. În acest fel, lamele ar trebui să treacă lin prin lichid, în timp ce ingredientele tari se încorporează treptat, in blender.

Nu reglați înălțimea mixerului

Bătătoarele dintr-un mixer cu bol pot deveni nealiniate cu bolul în timp. Ar trebui să existe cât mai puțin spațiu posibil între cârlige sau palete și bol - suficient cât să ajungă la toate ingredientele fără a lovi și a zgâria părțile laterale. Pentru a fixa majoritatea unităților, localizați mai întâi șurubul de reglare ridicând capul sau coborând bolul. Apoi rotiți șurubul spre stânga pentru a ridica bătătorul sau spre dreapta pentru a-l coborî. Consultați manualul mixerului pentru a găsi instrucțiuni mai detaliate.

Comentarii Facebook