570 de lampioane vor fi lansate în Piața Unirii, vineri, 22 februarie, în cinstea lui Matei Corvin

 

Cu ocazia aniversării a 570 de ani de la nașterea lui Matei Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara, vineri, 22 februarie, în Piața Unirii va fi organizat un flashmob în cadrul căruia vor fi eliberate 570 de lampioane. 

 

Voievodul Iancu de Hunedoara a ales urbea noastră să-i fie loc de naştere şi adăpost pentru tinereţe fiului său, viitorul rege Mateiaş. În oglinda valorilor universale el a devenit probabil cel mai de seamă personaj născut în acest oraș. Se pare că cetățenii clujeni nu l-au uitat niciodată şi este datoria noastră să-i perpetuăm memoria locală a celui care în timpul domniei sale şi-a arătat în repetate rânduri ataşamentul faţă de oraşul său natal. În preziua aniversării a 570 ani de la nașterea lui, veniţi să trăim împreună cîteva clipe de-nălțare în stare vizuală de mare impact. Pentru lansarea unui lampion zburător este nevoie de două persoane”, au precizat organizatorii pe Facebook. 

 

Asociația Amaryllis le recomandă clujenilor să vină însoțiți. ”Este bine să aduceți o brichetă (și un gând bun). În piață vă înmânăm un lampion. Desfăcând cu grijă sacul de hârtie al lampionului umpleți acesta cu aer întorcându-l cu gura spre pământ. La semnalul muzical aprindeți cartușul suspendat în buza lampionului. După circa două minute sacul se umple cu aer cald de la flacăra cartușului. Vă rugăm să lansați lampionul numai la semnalul clopotelor de la ora 19,00”, au mai precizat organizatorii.

Comentarii Facebook