500 de studenti de la UMF Cluj s-au inscris la cursul de paramedici SMURD


Circa 500 de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca s-au inscris la cursul de initiere a paramedicilor din cadrul SMURD Cluj.

"Sunt incrisi peste 500 de studenti, din anii I-IV ai facutatilor Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca. Numarul a depasit asteptarile organizatorilor, astfel incat locul initial de desfasurare a cursului a trebuit sa fie relocat in amifiteatrul mare al Centrului de Aptitudini Practice si Simulare in Medicina din cadrul UMF Cluj, strada Gheorghe Marinescu, nr 23. Cursul de initiere are ca scop pregatirea voluntarilor in vederea acordarii asistentei medicale de urgenta, prin teme teoretice 5 - 23 martie si ateliere practice 26 martie - 27 aprilie, ce vor fi finalizate prin examene de selectie, pentru a putea participa la interventiile SMURD, in calitate de membri al unuia din echipajele de terapie intensiva din municipiul Cluj-Napoca", a precizat medicul coordonator al SMURD Cluj, dr. Cristian Ursu.

Voluntarii s-au inscris la acest curs pana in 17 februarie, iar deschiderea oficiala va avea loc in 5 martie 2012, ora 16.00.

Comentarii Facebook