Parc nou de 3 hectare, intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu FOTO


Un parc de 3 hectare urmeaza sa fie amenajat intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu, anunta Primaria Cluj-Napoca si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj.

 

"Acesta este un proiect la care tin foarte mult si pe care doresc sa il vad finalizat in prima sa etapa in urmatoarele 4 luni de zile. Consider ca locuitorii municipiului Cluj-Napoca merita un asemenea parc, care va concura cu siguranta, prin frumusete, multe zone verzi an care clujenii si-au petrecut si isi petrec timpul liber" a declarat Radu Moisin, primarul interimar al Clujului. 

 

"Pentru realizarea acestui obiectiv, se doreste amenajarea unei zone de aproximativ trei hectare, aflata in proprietatea USAMV, zona ce face legatura intre cartierul Zorilor si campusul universitar. Proiectul prevede delimitarea parcului printr-un gard si un aliniament de arbori, realizarea unor alei care urmaresc linia naturala a terenului, reabilitarea rezervorului de apa, construirea unui foisor, precum si realizarea unei zone de relaxare cu banci si mese. Pentru amenajarea parcului, se propune un stil liber, rustic. Prin pozitionarea sa, parcul va oferi si o frumoasa panorama a Clujului.

In acelasi program de asociere va fi deschis publicului si gradina agrobotanica a USAMV cu cele doua sectoare, sistematic si dendrologic, in suprafata de aproximativ trei ha, dupa o prealabila securizare a zonei pentru acces pe baza de bilet de intrare. Asocierea pentru ambele proiecte a fost aprobata de Senatul USAMV pentru o perioada de 10 ani", se arata intr-un comunicat al USAMV Cluj.

Comentarii Facebook