40 de expozitii si concursuri la Festivalul International de Arta Fotografica, organizat de maine la Cluj

Festivalul International de Arta Fotografica FotoRomania (FIAF) 2011 se va desfasura intre 27 mai si 3 iunie la Cluj-Napoca.

 

FIAF este primul eveniment fotografic de anvergura desfasurat in aceasta parte a tarii. "Ideea a pornit de la fotografia vazuta ca o modalitate de comunicare, accesibila tuturor. Clujul este un oras cultural, pe care dorim sa-l valorificam din punct de vedere vizual, prin fotografie. Timp de o saptamana (27 mai - 3 iunie 2011), vom oferi tuturor pasionatilor de fotografie (amatori si profesionisti deopotriva) posibilitatea de a se intalni intr-un cadru organizat si de a interactiona", sustin organizatorii festivalului.

 

Festivalul cuprinde peste 40 de expozitii, concursuri, mese rotunde si lansari de echipamente foto.

 

Vineri, 27 mai, in prima zi a festivalului, de la ora 19.15, va avea loc cea mai mare expozitie de fotografie mobila din Cluj, pe bulevardul Eroilor. "La ora 19.15 fotografii se intalnesc pe strada Eroilor, la monumentul Memorandistilor, pentru a realiza o expozitie de fotografie in care oamenii tin fotografiile in maini si le arata unii altora. Toti cei care vin cu o fotografie pentru a lua parte la acest eveniment vor primi un bilet cu un numar si, prin tragere la sorti, unul dintre participanti va castiga un trepied", anunta organizatorii.

 

Un targ de fotografie va avea loc, sambata, intre orele 10.00 si 20.00, la etajul al treilea al magazinului Central in cadrul Galeriei de Arta.

 

Foto: onsafari.com

Comentarii Facebook