32% dintre romani au o parere buna despre invatamantul romanesc! Vezi alte procente dintr-un sondaj IRES


Doar 32% dintre romani au o parere buna despre invatamantul romanesc, cu 6 procente mai putin decat in 2010, se arata intr-un sondaj IRES.

"In acelasi timp, 66% dintre acestia au o parere proasta sau foarte proasta. Daca 43% dintre intervievati sunt de acord cu afirmatia 'Sistemul romanesc de invatamant este unul performant', 54% isi exprima dezacordul privind acest aspect. Cu toate acestea, aproximativ 5 din 10 romani isi mentin opinia conform careia scoala romaneasca este de calitate", a precizat Vasile Dancu, presedintele Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

De asemenea, 81% dintre respondenti considera ca invatamantul nu ii pregateste pe elevi pentru viata, iar 36% cred ca Ministerul Educatiei isi face foarte bine treaba.

Opt din zece romani cred ca invatamantul romanesc este centrat prea mult pe informatie si prea putin pe formarea de competente, iar 61% dintre cei chestionati cred ca profesorii sunt slab pregatiti, cu 10% mai multi fata de un sondaj similar realizat in 2010.

In schimb, a scazut proportia celor care cred ca profesorii sunt corupti, iar 81% dintre cei intrebati au raspuns ca avem cadre didactice prost platite.

Majoritatea romanilor cred ca orarul elevilor este prea incarcat, 80%, ca scolile nu sunt dotate corespunzator, 80%, si ca in scoli ar trebui mai multa disciplina, 95%.

 

Sondajul IRES a fost realizat pe un esantion de 1.423 de respondenti.

Comentarii Facebook