15 avocaţi din şapte ţări europene construiesc o casă în Dezmir

 

15 avocaţi din şapte ţări europene construiesc în această săptămână o casă în Dezmir. 

 

Locuința va aparține tinerei familii Adrian şi Ancuţa V.. Membrii echipei AG Alliance fac parte din compania de avocatură Addleshaw Goddard şi din companii partenere din Italia, Franţa, Marea Britanie, Irlanda de Sud, Germania, Norvegia şi Suedia. AG Alliance este alături de Habitat Cluj pentru al treilea an consecutiv.

 

Cei 15 voluntari, cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, vor contribui cu 680 de ore de voluntariat la locuinţa tinerei familii. În cele cinci zile de lucru, ei vor continua lucrările la acoperişul noii locuinţe, acoperiş început de cei 40 de membrii ai companiei Addleshaw Goddard în săptămâna precedentă. Acoperişul este în acest moment ridicat în proporţie de 10% şi se doreşte ca până la sfârşitul săptămânii să fie complet finalizat de echipa AG Alliance.

 

Prima zi pe şantier a fost pur şi simplu incredibilă: a fost multă distracţie, deşi a fost foarte cald. Toţi am lucrat din greu, dar cu zâmbetul pe buze. Pentru mine este o oportunitate foarte bună să ne cunoaştem mai bine şi, mai important, să ajut familia să îşi construiască locuinţa la care visează - ne-a mărturisit Jason Druker, în vârstă de 25 de ani, avocat al companiei Addleshaw Goddard din Marea Britanie, după prima zi de lucru pe şantierul Habitat din Dezmir.

 

Adrian şi Ancuţa V. locuiesc împreună cu cei doi copii mici  într-un spaţiu de 20m2, închiriat de la prieteni, o bucătărie de vară transformată de cei doi soţi în dormitor, cu un hol mic şi o baie improvizată. Pereţii sunt umezi, iar în încăpere se simte un permanent miros de igrasie. Nu au vrut să accepte că acesta este viitorul lor şi au concesionat de la primărie un teren în localitatea Dezmir, la 12 km de Cluj-Napoca şi, cu puţinele economii, au ridicat fundaţia viitoarei locuinţe. Când au rămas fără resurse, în 2011, familia a intrat în programul de construcţie al  Habitat for Humanity Cluj”, precizează reprezentanții Habitat for Humanity Cluj.

 

Dorim să ne mutăm anul acesta în noua locuinţă deoarece la sfârşitul anului se va naşte cel de-al treilea copil al familiei noastre. Suntem bucuroşi că locuinţa noastră creşte şi se apropie de final, lucru care nu era posibil fără ajutorul echipelor de voluntari veniţi atât din alte ţări, cât şi din România. Totodată, dorim să le mulţumim pentru efortul pe care l-au depus prin muncă celor ce ne-au sprijinit financiar, efort care pentru noi a însemnat foarte mult”, a spus Adrian V..

 

Fără voluntarii internaţionali nu am fi reuşit, la banii pe care îi avem, şi să ne întreţinem şi să ne ridicăm o casă”, a adăugat și Ancuţa V.

Comentarii Facebook