VIDEO. Lista cu alimentele care dăunează creierului, dezvăluită de Vlad Ciurea. „Toate acestea fac rău!”


Cunoscutul neurochirurg, Alexandru-Vladimir Ciurea, a dezvăluit câteva din secretele sale pentru o viață sănătoasă. Medicul a precizat care sunt alimentele care nu ar trebui consumate, deoarece fac rău organismului şi, mai ales, creierului.

Medicul renumit din lumea neurochirurgiei a dezvăluit care sunt alimentele cele mai dăunătoare pentru creier, de care trebuie să ne ferim: „Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și supercondimentate, la fel, fac rău”, a declarat Vlad Ciurea, într-un podcast.

Acesta a mai precizat că există, de asemenea, și alimente care ajută creierul, ba chiar îi prelungesc viața: „Creierul are un avantaj, pe care noi nu-l luăm în considerare, trebuie să-i dăm apă foarte multă. Eu spun să se bea doi litri de apă pe zi. Și apa-i 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă în continuu. Ceaiul verde e un alt remediu minunat pentru creier, cafeaua face bine, dar nu exces. Un alt aliment interesant e ciocolata, cea amăruie, fără zahăr, pentru că sunt împotriva lui. Creierul se odihnește. Orele de somn dovedite clar sunt între ora 22 şi ora 24:00, ele ar trebui respectate. Fără televizor, liniște, fără știri negative, dușul de seara și culcarea. Poți citi ceva, nu pe tabletă sa pe telefon”, a mai precizat neurochirurgul.

În cadrul aceluiași podcast, Vlad Ciurea a venit cu mai multe recomandări pentru alimentația persoanelor trecute de 40, printre care eliminarea sau cel puțin reducerea consumului de cârnați și mici: „Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie. Zahărul, ăsta super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu ştevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a recomandat Vlad Ciurea.

Comentarii Facebook