Joi 7 Iulie

Vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson. Tot ce trebuie să știi despre noul ser împotriva coronavirusului


Vaccinul anti-Covid de la Johnson&Johnson. Pentru ce vârstă este indicat, cum se administrează și ce reacții adverse au fost anunțate. Un nou vaccin anti COVID-19 va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie. Autoritățile au publicat informații esențiale despre acesta. 

Vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson

Noul vaccin Johnson&Johnson a fost anunțat și va ajunge în țara noastră la jumătatea lunii viitoare. Acesta este al patrulea vaccin aprobat din portofoliul UE și va ajuta la consolidarea campaniei de vaccinare. În prezent, au fost administrate pe teritoriul României trei vaccinuri: Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Statele Unite, Canada, Bahrain au aprobat la rândul lor vaccinul Johnson&Johnson, iar Africa de Sud continuă să cerceteze efectele acestuia.

Vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson. Eficacitate

De asemenea, acesta este primul vaccin care poate fi folosit ca o singură doză. Vaccinul a fost autorizat în SUA la începutul acestei luni după ce Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) a recomandat aprobarea sa după studierea independentă a rezultatelor testelor clinice desfășurate pe aproximativ 40.000 de persoane în mai multe țări, scriu cei de la Reuters. Conform testelor efectuate, acest vaccin are eficacitate de 66%. În schimb, Pfizer și Moderna au o eficacitate 95%, respectiv 94,1%, iar AstraZeneca are o eficacitate de 60%.

O altă diferență este că Johnson&Johnson, ca și AstraZeneca, se bazează pe un vector viral nereplicativ. În timp ce Pfizer și Moderna funcționează pe principiul ARN mesager.

Vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson. O singură doză

Vaccinul este sigur și eficient. Este mai ușor de administrat, este într-o singură doză, ceea ce este foarte bine, nu mai așteaptă oamenii să se întoarcă la rapel.Poate fi păstrat în condiții mai ușoare, nu trebuie congelat ca altele. Se fac teste dacă administrarea unei a doua doze oferă protecție în plus. Ideea a fost că s-a descoperit că o singură doze oferă o protecție atât de mare încât este de ajuns. Este posibil ca o doză în plus să îi crească eficiența”, a precizat geneticianul Mircea Iliescu.

Vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson. Pentru ce vârstă este indicat, cum se administrează și ce reacții adverse au fost anunțate

Vaccinul Johnson&Johnson este recomandat pentru imunizare la persoanele cu vârsta de 18 ani sau peste, este notat pe prospectul publicat în limba română. În prezent, nu s-a stabilit siguranța și eficacitatea pentru copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Ceea ce îl diferențiază de celelalte trei vaccinuri este faptul că se administrează într-o singură doză de 0,5 ml și doar prin injecție intramusculară. După ce a fost administrat, protecția începe la circa 14 zile, iar durata acesteia nu a fost încă identificată. Specialiștii continuă să facă studii pentru a fi determinată.


Comentarii Facebook