Sambata 26 Octombrie

Un cunoscut nutriționist dezvăluie care este alimentul ce face minuni în diete! Este sățios, bogat în proteine și are puține calorii


Un cunoscut nutriționist român a dezvăluit care este alimentul ce face minuni în diete, fiind sățios, bogat în proteine, are puține calorii și este la îndemâna oricui. 

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre alimentele sănătoare care ne pot ține de foame, afirmând că există un aliment ce face minuni în diete, fiind aliatul perfect și eficient în lupta împotriva kilogramelor în plus. Astfel, aceasta a explicat că ne putem asigura senzația de sățietate prin alimente ce conțin fibre și proteine. 

Există alimente anti-foame. Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o foame de lup și să simțiți că ați putea mânca tot frigiderul? Ca să ne păcălim instinctele trebuie să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii.

Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat.

La polul opus sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, alune și migdale, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, nu ne săturăm și ne îngrășăm”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Care este alimentul ce face minuni în diete?

Alimentul care are doar câteva calorii și face minuni în diete este chiar oul fiert. Mihaela Bilic spune că acesta are doar 80 de calorii și poate să ne poate oferi o senzație de sațietate într-un scurt timp.

Un alt aliment cu doar câteva calorii este carnea. Potrivit nutriționistului, nu contează dacă e carne albă sau roșie. Proteinele pe care carnea le conține ne oferă senzația de sațietate și nu ne îngrașă. Mai mult de atât, ajută în procesul de slăbire.

Același lucru e valabil și când vorbim de pește. Acesta e bogat în omega3 și are și un efect antiinflamator. Alte alimente recomandate de Mihaela Bilic, sățioase, dar și sărace în calorii sunt și fasolea, mazărea, lintea ori năutul.

Comentarii Facebook