Un clujean a vrut să se vaccineze și cu a TREIA DOZĂ, dar a fost refuzat: A plecat supărat de la Centrul Drive Though


Un clujean a vrut să se vaccineze la Centrul Drive Through Cluj cu a treia doză, dar a fost refuzat.

A mai trecut o săptămână la Drive Through Cluj. După căldurile din săptămâna precedentă a venit o vreme... capricioasă.

Capricios e de fapt un cuvânt nefericit, sinonim cu surprinzător, și ceva toane plus o alterare de frumos și "nefrumos".

Săptămâna ce a trecut a adus cei mai frumoși nori pe cerul Clujului pe care i-am văzut în ultima decadă: nori nervoși, nori pufoși, nori voluptosi, gri albaștri albi... Și parcă așa, cum au fost norii, au fost și oamenii... surprinzători.

Unii pacienți vin sa se vaccineze cu gândul la vacantă, mai uita actele acasă, mai uita bunica acasă pe care doresc sa o aducă la rapel, din astea...

Unii pacienți însă exagerează cu dorința de vaccinare, sau decid sa amestece vaccinurile, stabilind ei propria schema ca așa au auzit la TV ca se întâmplă în alte tari.

Zilele trecute ajunge în dreptul standului un domn, singur în mașină, cam la 50 de ani, amabil în prima faza. Dă buletinul și formularul medicului. Medicul îl întreabă dacă e rapel sau doză 1. El răspunde, a treia doză și zâmbește. Medicul zâmbește și el (credea că omul glumește, am stabilit mai sus ca a fost o săptămână capricioasa) sunt duse actele la verificat. Din cort Alex strigă STOP, e vaccinat de doua ori.

Bărbatul zice :

- Am făcut două doze vreau a treia, dar am spus asta la început. 

Medicul ii spune ca nu se pot administra trei doze, nu acum. Va fi clarificată a treia doza în perioada următoare, dar acum nu este posibil. Pacientul insistă :

- Pot să aștept, în caz că vă rămân doze. 

Medicul insistă și el: 

- Nu e vorba ca nu avem doze, dar nu se poate. Într-un final pleacă nervos să încerce în alta parte. Nu era convins că nu se poate. 

Azi, în schema de vaccinare sunt permise maxim doua doze dacă vaccinul este construit pe dozaj dublu, sau o singură doză dacă este vorba despre Johnson. Și, potrivit reglementărilor nu se pot amesteca dozele de la producători diferiți. Ce va fi în viitor, vom vedea”, a relatat Florin Morosanu, membru al echipei Drive Through Cluj.

Comentarii Facebook