ULEI DE MASLINE: Compoziție nutrițională

 

Uleiul de măsline trebuie să înlocuiască uleiul de bucătărie, pentru că este mult mai sănătos.  

 

100 g de ulei de măsline conține:

acizi grași mono-nesaturați: 73 g

acizi grași poli-nesaturați: 10,5 g

acizi grași saturați: 13,8 g

acizi grași Omega 3:  <1.5 g

acizi grași Omega 6: 0,2-21 g (13)

 

Nu conține carbohidrați, proteine sau colesterol.

 

Pe lângă conținutul de acizi grași, 100 g ulei de măsline mai conține:

 

vitamina E - 14,3 mg (93% din doza zilnică recomandată pentru adulti);

vitamina K – 60,2 µg (59% din doza zilnică recomandată pentru adulti);

vitamina B8 – 0,3 mg;

betaină – 0,1 mg;

calciu - 1 mg;

fier - 0,6 mg;

potasiu - 1 mg;

natriu (sodiu) - 2 mg; (11)

Comentarii Facebook