Sambata 25 Septembrie

Tulpina britanică COVID-19 nu este mai periculoasă decât cea originală


Noua tulpină de coronavirus, identificată pentru prima oară în Anglia, este mai contagioasă, dar nu mai periculoasă decât cea originală, au descoperit două noi studii din Marea Britanie.

Rapoartele publicate marţi în The Lancet Infectious Diseases şi în The Lancet Public Health, nu au găsit dovezi de simptome agravate sau ale unei mortalităţi crescute.

Tulpina, cunoscută ca B.1.1.7, a fost descoperită în luna septembrie a anului trecut în Kent, în sud-estul Angliei, şi s-a răspândit în lume până la sfârşitul anului.

A fost asociată cu un vârf al epidemiei de COVID-19 din Marea Britanie în ianuarie, iar între timp a fost detectată în mai mult de 100 de alte ţări din întreaga lume.

Descoperirile făcute de studiile recente, ce acoperă o perioadă cuprinsă între septembrie şi decembrie 2020, contrastează cu datele a cel puţin trei alte studii care leagă această aşa-zisă tulpină din Kent de o mortalitate mai mare.

Infecţia cu tulpina britanică este crescută în rândul tinerilor şi a miorităţilor etnice

Cercetătorii au descoperit că tulpina B.1.1.7 este mult mai contagioasă. Mostre colectate de la pacienţii infectaţi arată o cantitate crescută de virus în nasul şi gâturile acestora.

Studiile ne arată că, deşi această tulpină este mai contagioasă, ea nu alterează simptomele sau durata acestora, şi credem că vaccinurile se dovedesc eficiente împotriva ei", a declarat Dr Mark Graham, de la King’s College Londra.


Comentarii Facebook