Trucuri pentru o cafea perfectă

 

Cafeaua perfectă nu este atât de greu de realizat, dar necesită un exercițiu pentru a o face pe gustul tău.

 

În primul rând trebuie să folosești fix două lingurițe de cafea (10 grame) la fiecare 180 ml de apă. Apă trebuie să fie aproape de temperatura de fierbere (90-96 grade Celsius), astfel încât să extragi cât mai multă savoare din cafea.

 

Cafeaua nu se ține la frigider, pentru că se va umezi. Folosiți un recipient opac, la temperatura camerei.

 

Nu ar strica să aveți un aparat de măcinat cafea, pentru a avea produse proaspete. Boabele de cafea trebuie depozitate într-un recipient ermetic, de sticlă sau din ceramică, pentru a nu „capta” din proprietățile materialului din care este construit recipientul.

 

Pentru o cafea bună nu trebuie să folosești apă de la robinet când faci cafeaua și vei simți diferența la gust. Apă plata îmbuteliată este o varianta mult mai bună pentru cafea.

 

Nu fierbe cafeaua la foc mare. Apă prea fierbinte accentuează amărăciunea cafelei. Cel mai bine este să fierbi cafeaua la foc mic, astfel încât această să-și lase întreagă aromă în apă.

 

Ibricul în care faci cafeaua folosește-l doar pentru cafea. Nu face în el ceaiuri, nu fierbe în el lapte sau alte lichide.

Comentarii Facebook