Tot mai mulți copii, infectați cu SARS-Cov-2. Apelul lansat de medici: Avem nevoie de mai multe paturi pentru a-i putea interna


În total, în toate unităţile medicale din ţară sunt internaţi 379 de copii. Medicii infecţionişti vorbesc despre un val epidemiologic al bebeluşilor. În acest context, unele secţii pediatrice pentru COVID-19 vor fi extinse.

În Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii „Marie Curie” timpii de aşteptare au depăşit două ore, în condiţiile în care, pe lângă urgenţele de zi cu zi, vin tot mai mulţi minori pozitivi la infecţia cu coronavirus, care caută ajutorul medicilor.

Situaţia este aceeaşi în majoritatea spitalelor de pedriatie din ţară, în plin val al bebeluşilor, aşa cum este numit de unii specialişti, valul şase epidemiologic.

O să rog pacienţii să înţeleagă că s-ar putea ca timpii de aşteptare să se lungească pentru că, în fiecare zi, la UPU se consultă în jur de 300 de copii, iar acum, pentru că numărul pacienţilor COVID pozitiv creşte, trebuie să adăugăm la timpul de aşteptare şi durata rezultatului la PCR”, a declarat dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, potrivit antena3.

379 de copii din toată ţara sunt internaţi din cauza infecţiei cu coronavirus, cu 104 mai mulţi faţă de săptămâna anterioară

Pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt îngrijiţi, în stare gravă, trei minori, între care şi o fetiţă din Fălticeni, judeţul Suceava. Starea acesteia a devenit critică brusc şi a fost transferată joi, 21 iuliea, împreună cu fratele geamăn şi mama micuţilor, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Cei mai mulţi bebeluşi sunt internaţi din precauţie, spun medicii. Valul acesta de îmbolnăviri se suprapune cu un val de caniculă, fapt pentru care micuţii riscă să se dezhidrateze uşor şi să nu poată să se termoregleze. În acest context, este nevoie de mai multe paturi de COVID-19 pentru copii.


Comentarii Facebook