Primul caz de infectare cu Variola Maimuței în UE, la un copil! Medicii sunt uluiţi


În Olanda a apărut primul caz de infectare cu Variola Maimuței, la un copil. Este vorba despre un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, lucru pe care nu-l pot explica medicii.

Medicii au confirmat primul caz de Variola Maimuței la copii. Aceștia au diagnosticat un băiat care nu a împlinit nici măcar vârsta de 10 ani, cu virusul Variola Maimuței. Președintele Centrului de Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă a făcut anunțul cu privire la acest caz, joi seară, pe pagina sa de Facebook.

A fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul variolei maimuței la copil - un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, din Olanda. Modalitățile prin care băiatul a ajuns să fie infectat nu sunt cunoscute, iar datele provenind din analiza genomică a virusului care a infectat copilul sunt diferite de cele obținute prin secvențierea altor cazuri diagnosticate în Amsterdam”, a scris dr. Marius Geantă în postarea sa.

Variola este un virus ADN dublu catenar mare. Astfel de viruși își pot corecta greșelile atunci când reproduc material genetic, dar sunt mai puțin predispuși la mutații. Începând cu 6 iunie 2022,  au fost detectate cazuri de infecție în 27 de țări. Până în acest moment au fost confirmate 19 cazuri de variola maimuței în România, scrie Antena 3. 

Comentarii Facebook