Marti 30 Noiembrie

Top vegetale cu cea mai mare cantitate de proteine

 

Sportivii și persoanele care merg la sala de sport au nevoie de un aport mai mare de proteine, dar acestea nu trebuie luate numai din carne.

 

Dietologul american Emily Gilbert, a dezvăluit, pentru Women's Health, care dintre produsele vegetale conțin cea mai mare cantitate de proteine.

 

Gilbert subliniază că proteinele vegetale sunt proteine incomplete, asta însemnând că nu conțin toate tipurile de aminoacizi esențiali pentru reconstrucția celulelor organismului. Pentru un efect complet, trebuie să combinați aceste vegetale cu cerealele integrale.

 

Mazărea. Fiecare jumătate de cană conține cam 3,5 grame de proteine. Consumați mazăre în toate formele posibile și nu evitați mazărea congelată.

 

Spanacul. Jumătate de cană de mazăre conține 3 grame de proteine, de aceea nu ezita să-l utilizezi în salate, pireuri și smoothie-uri.

 

Cartofii copți. Un cartof mijlociu, copt, conține cam 3 grame de proteine. Combină cartofii copți cu brânză moale de capră și spanac.

 

Broccoli. Jumătate de cană de astfel de produs conține cam 2,6 grame de proteine și multă Vitamina E. Există o mulțime de rețete delicioase care pot include broccoli, de aceea nu ezita să-l folosești.

 

Varza de Bruxelles. Este o adevărată vedetă a dietelor. Fiecare jumătate de cană de varză conține cam 2 grame de proteine, plus 247 g de potasiu și 110 mcg de Vitamina K. Se consumă crudă în salate și se prepară grill.

 

Porumbul. O jumătate de cană de boabe de porumb conține două grame de proteine vegetale. Consumați porumbul la cină, ori de câte ori aveți ocazia, combinându-l cu pătrunjel și suc de lămâie la cină, spre exemplu.

Comentarii Facebook