Joi 30 Martie

Spitalul CFR din Cluj-Napoca ar putea fi preluat de UMF Cluj


Cincisprezece spitale din România, inclusiv Spitalul CFR din Cluj-Napoca, vor fi transferate în subordinea universităților de medicină și farmacie și a autorităților locale, dacă lucrurile merg conform planului.

Universităţile de Medicină şi Farmacie din cadrul Alianţei Universitare G6-UMF cred că își pot asuma misiunea de a contribui la consolidarea și dezvoltarea capacității de pregătire profesională a resursei umane și de tratament al pacienților din aceste spitale.  

Avantajele integrării şcolilor de medicină cu spitalele universitare sunt de natură interdisciplinară şi scolastică, prin acces facil la experţi din toate domeniile, atât clinice, cât şi din disciplinele fundamentale. Peste tot în lume, spitalul universitar este furnizor de servicii medicale de înaltă calitate, este locul unde se formează studenţii şi medicii rezidenţi, unde se supraspecializează medicii, este spaţiul ideal pentru cercetare medicală, pentru studiu, inovație şi progres”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Preluarea Spitalului Clinic C.F. din Cluj-Napoca și transformarea lui într-un spital universitar reprezintă o oportunitate importantă pentru UMF ”Iuliu Hațieganu” și pentru întreaga comunitate din regiunea Transilvaniei. Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a explicat că ”prin transformarea Spitalului Clinic C.F. într-un spital universitar, actul medical va fi perfecționat prin expertiza cadrelor didactice și cercetătorilor din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. În ceea ce privește colaborarea universității noastre cu acest spital în formarea studenților, acest lucru va fi extins și îmbunătățit. Un număr mult mai mare de studenți vor putea dobândi experiență și abilități practice într-un mediu profesional de înaltă performanță. De asemenea, un astfel de spital universitar ar putea servi ca centru de cercetare medicală, oferind cercetătorilor oportunități de a studia și de a dezvolta noi metode de tratament și tehnologii medicale”.

Proiectul de preluare a Spitalului CFR Cluj ar urma să fie amizat de Guvern.

Comentarii Facebook