Miercuri 24 Aprilie

Situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Câte teste au fost făcute în această săptămână


Inspectoratul Școlar Județean Cluj a confirmat că până în data de 4 martie, au fost identificate 209 de cazuri pozitive Covid-19, în rândul preșcolarilor și a elevilor din județ. 

Autoritățile au declarat că în perioada 28 februarie - 4 martie 2022, au fost aplicate 164.780 de teste non-invazive pentru testarea elevilor. Conform Instrucțiunii, nr.2530/19.11.2021, emisă de către Ministerul Sănătății, privind aprobarea procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive, efectuate din proba de salivă, s-au raportat 79 de rezultate pozitive. Dintre acestea, 71 au fost reconfirmate ca fiind pozitive prin testare PCR, 6 au  fost infirmate, iar pentru alte 2 teste se așteaptă rezultatele PCR.  

Având în vedere prevederile de actualitate ale Ordinului Comun, emis de către Ministerul Educației și Ministerul  Sănătății, faptul că la nivelul județului Cluj numărul internărilor în spitale/ grad de ocupare este sub 75% (CLUJ_36,60%), 444 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj (PJ/AR), din totalul celor 447 de  unități cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică. 

Rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean, este de 79,89% personal angajat  vaccinat, reprezentând 9.489 de persoane. 

Comentarii Facebook