Raed Arafat spune că valul doi nu este o glumă


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că România se va confrunta și cu un ”val doi” al pandemiei.

Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință. Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome, cu diferențe, dar e greu să le diferențiezi. Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă. Tot mapamondul se confruntă cu o situație care nu s-a confruntat până acum deloc”, a mai spus acesta, la Antena 3.

Despre contestarea amenzilor, Arafat a spus că nu crede că amenzile au fost date fără motiv.

Pierdem unelte. Nu mai avem cum să impunem anumite reguli față de cei care nu vor să le aplice, că cei care vor să le aplice le aplică oricum...dacă noi pierdem aceste unelte înseamnă că bătălia s-ar putea să se piardă sau războiul să se piardă”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentarii Facebook