Programarea pentru vaccinul anti-COVID. Cine se poate vaccina și cum se face programarea?


Programarea pentru vaccinul anti-COVID. Autoritățile au anunțat că platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19 va fi disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie 2021, la ora 15:00.

Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, individual sau prin call-center. O altă modlitate prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maxim 10 persoane. Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie, se poate face prin call-center sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale , programarea se face prin angajator”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

Astfel, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa online pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro , acolo unde trebuie configurat un utilizator, fie prin intermediul medicului de familie sau a unor persoane care au deja cont pe site.

De asemenea, programările pentru vaccinare se mai pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Programarea pentru vaccinul anti-COVID. Cine se poate vaccina în etapa a doua?

„Informăm opinia publică asupra faptului că în etapa a doua a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate. În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria „boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:

-diabet zaharat

-obezitate

-alte boli metabolice, inclusiv congenitale

-afecțiuni cardiovasculare

-afecțiuni renale

-afecțiuni oncologice

afecțiuni pulmonare

-afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

-afecțiuni hepatice moderate/severe

-afecțiuni autoimune

Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice  sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți cu HIV/SIDA”, se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare.

Comentarii Facebook