Primăria din Cluj-Napoca îi învață pe oameni cum să mănânce sănătos. 90% dintre români consumă carne cel puțin o dată pe săptămână

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a organizat la Transylvania College un atelier practic în cadrul proiectului european „Turn The Tables – Towards just, green and innovative food procurement”. Evenimentul a reunit personalul din bucătăriile școlilor și grădinițelor, directori de unități de învățământ, medici școlari și alți factori de decizie implicați în nutriția copiilor.

Scopul întâlnirii a fost promovarea unei alimentații echilibrate și prietenoase cu mediul în grădinițe, școli și licee, punând accent pe utilizarea produselor locale și reducerea risipei alimentare.

Programul atelierului a inclus sesiuni interactive cu dezbateri privind soluții pentru modernizarea sistemului de alimentație școlară, precum și demonstrații culinare susținute de echipe profesioniste, printre care bucătarii cantinei Primăriei Cluj-Napoca, echipa Stradale Carnivale de la Transylvania College și reprezentanți ai Moldovan Carmangerie, producător local.

Prin acest demers, municipalitatea urmărește să creeze un model de alimentație sănătoasă pentru copii și tineri, bazat pe integrarea produselor locale în meniurile zilnice. Primăria a mulțumit Inspectoratului Școlar Județean Cluj pentru sprijinul acordat în mobilizarea rețelei școlare și pentru deschiderea față de inițiative care pun pe primul loc sănătatea elevilor.

Atelierul este parte dintr-o serie de acțiuni locale desfășurate în cadrul proiectului Turn The Tables, finanțat prin programul european DEAR, care are ca obiectiv transformarea modului în care achizițiile publice de alimente sprijină sănătatea, comunitatea și agricultura locală.

Această activitate este cofinanțată de Uniunea Europeană. Responsabilitatea conținutului aparține exclusiv Municipiului Cluj-Napoca și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Comentarii Facebook