Peste 60% din măștile FFP2 de pe piață nu ne protejează de COVID-19


Peste 60% dintre măștile tip FFP2 sunt neconforme. Este avertismentul lansat de o organizație pentru protecția consumatorilor. În total, nu mai puțin de 284 de tipuri de măști prezente pe piață nu ne protejează de virusul COVID-19.

Până la această oră, autoritățile nu au stabilit ce instituție a statului verifică dacă o mască de protecție este conformă sau nu, însă fac acest lucru organizațiile nonguvernamentale.

Avem deja o organizație de acest fel care a dat o alertă cu privire la măștile neconforme.

Mai exact, aceștia susțin că 284 de tipuri de măști neconforme, adică 61%, sunt măști FFP2.

Peste 80% dintre măștile FFP2 neconforme provin din China, alte 4,22% sunt din Turcia, iar 6,33% dintr-o țară necunoscută.

Comisia Europeană a avertizat și ea despre cele aproape 300 de măști neconforme de tipul FFP2.

În primul rând, ar trebui ca autoritățile publice să își facă datoria ca astfel de produse să nu se regăsească în magazine, iar pe cealaltă parte să facă publice controalele cu privire la anumite teme pe care le au de control.

Ce este extrem de important, în calitatea noastră de consumatori, ne simțim de multe ori de unii singuri și noi luptăm cu tot și cu toate. Este clar că acest tip de produs, măștile, ne pot salva chiar viața, mai ales în acest val 5 care se anunță a fi chiar agresiv”, a spus Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Acesta îi sfătuiește pe oameni să fie atenți la ceea ce cumpără din magazine și să intre pe site-ul InfoCons pentru a vedea care sunt produsele care au fost marcate drept neconforme de către Comisia Europeană.


Comentarii Facebook