Vineri 7 Octombrie

Persoanele vaccinate cu Pfizer vor face o a treia doză? Compania Pfizer- BioNTech va cere autorizarea dozei cu numărul 3


Alianța Pfizer-BioNTech intenționează să solicite „în următoarele săptămâni” autorizarea pentru o a treia doză din vaccinul său împotriva COVID, în special în Statele Unite și în Europa, au declarat companiile într-un comunicat.

A treia doză de vaccin Pfizer?

Așa cum era de așteptat, amenințarea valului patru și a noilor tulpini care circulă prin Europa și SUA au atras cu sine nevoia unei a treia doze de vaccin, care să ofere o protecție mai bună împotriva mutațiilor mai agresive.

Astfel, cele două companii, Pfizer și BioNTech au transmis rezultatele obținute în urma unor teste care să confirme efectele pozitive ale unei a treia doze de rapel.

Pfizer și BioNTech au constat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au explicat companiile care „intenționează să transmită aceste date către FDA, EMA și alte autorități de reglementare în următoarele săptămâni”, adaugă comunicatul.

Date preliminare ale studiului arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranță coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanți” împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Beta, apărută în Africa de Sud.

Potrivit informațiile oferite de companie, nivelurile de anticorpi dezvoltate după cea de-a treia doză sunt „de cinci până la 10 ori mai mari” decât cele observate după primele două doze.

Rezultatele acestui studiu vor fi publicate într-o revistă științifică, au precizat Pfizer și BioNTech.

Cele două companii au subliniat, de asemenea, că vaccinul lor a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta și că, prin urmare, o a treia doză ar putea crește imunitatea împotriva acestei variante.

Unii oameni de știință se îndoiesc de nevoie unei doze suplimentare

Au loc teste pentru a „confirma această ipoteză”, au indicat cele două companii.

Food and Drug Administration (FDA) și Centers for Disease Control and Prevention (CDC) au spus într-un comunicat că americanii care au fost vaccinați complet nu au nevoie de o doză suplimentară la acest moment.

Unii oameni de știință au pus sub semnul întrebării nevoia unei doze suplimentare.

Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat că recentele informații din Israel privind eficacitatea vaccinului vin în urma infectării oamenilor care au fost vaccinați în ianuarie sau februarie.

Ministerul israelian al Sănătății a spus că eficacitatea vaccinului în prevenirea infecției și bolii simptomatice a scăzut la 64% în iunie.

Vaccinul Pfizer este foarte activ în ceea ce privește varianta Delta”, a spus Dolsten într-un interviu. Dar după șase luni, a adăugat el, „este probabil riscul de infectare, pentru că nivelul anticorpilor, așa cum era estimat, scade”.

Pfizer nu a transmis joi toate datele din Israel, dar a menționat că vor fi publicate în curând.

Este un set redus de date, dar cred că tendința este precisă: la șase luni, având în vedere că Delta este cea mai contagioasă variantă pe care o știm, poate cauza infecții și boală ușoară”.

Comentarii Facebook