Sambata 1 Octombrie

Cluj: Poveste care te face să îți ÎNGHIȚI CUVINTELE! Cu picioarele amputate, în scaun electric, dar s-a dus să se vaccineze - FOTO


Între cei care s-au vaccinat sâptămâna aceasta la centrul Drive Though de la Sala Sporturilor s-au regăsit doi clujeni de 70 de ani, care pot fi modele de inspirație pentru noi toți. 

Domnul Petre din Palatca, județul Cluj, a venit la vaccinare cu ambulanța, care îl ducea acasă de la externare, iar Dl Mihai a venit într-un scaun electric, el având picioarele amputate. Ambii au 70 de ani și pot fi exemplu pentru mulți care cred că virusul nu există, că vaccinarea poate să aștepte. 

Am văzut și am auzit multe situații surprinzătoare aici la Drive Through Cluj. Unele au fost surprinzătoare în sens negativ în vreme ce altele sunt exemple de responsabilitate și demnitate.

Miercuri pe la amiază, căldură din aceea apăsătoare, greu de suportat pe un platou de beton. 

Vine o ambulanță și întra în standul de vaccinare. Coboară șoferul și deschide ușa din spate unde ședea pe scaun înconjurat de câteva plase un domn trecut de 70 de ani.

Îl cheamă Petre din Palatca, Cluj și tocmai ieșise din spital unde fusese internat pentru ceva probleme mai vechi. La la externare a vrut musai să treacă să își facă vaccinul în drum spre casa, în satul lui. 

Om jovial, informat despre toate cele a vrut să își facă vaccinul pentru ca a vorbit cu medicii în spital și e mai bine așa pentru el. Și apoi nu se teme nici de vaccin și nici de moarte că Dumnezeu are pentru toți un plan.

Pleacă omulețul și după o jumate de ora vine un alt pacient, tot cam la 70 de ani. 

Prima data când l-am văzut am crezut că vine sa stea la umbra în tunelul nostru. 

Îl întrebăm cu ce treaba pe la noi.

- Am o datorie de împlinit. Am venit să îmi fac rapelul. 

Dl Mihai a venit singur într-un vehicul electric pentru persoane cu dizabilități. Îi lipseau ambele picioare. 

S-a administrat vaccinul, a doua doza, prima o făcuse în altă parte. 

Apoi am stat de vorba cam 15 minute cât este indicat să stea pacientul după vaccinare. 

Mi-a povestit cum a avut un accident și era să-și piardă viața, dar a rămas cu acel handicap sever. 

O poveste cutremurătoare dar, dincolo de suferință sa am simțit atâta demnitate ca nu ar încăpea în sala sporturilor de lângă noi. 

A vrut sa se vaccineze pentru a-i proteja pe alții și apoi pe el. Am vrut să-l conduc, a zis ca nu e nevoie, să rămân să îmi fac treaba...Și nu mai am ce să mai adaug”, a relatat Florin Morosanu, membru al echipei Drive Through Cluj.

Comentarii Facebook