OMS convoacă comitetul de urgență: Este necesară determinarea măsurilor ce trebuie luate împotriva epidemiei de variola maimuţei


Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se va reuni joia viitoare pentru a determina măsurile ce vor fi luate împotriva epidemiei de variola maimuţei, conform unui comunicat dat publicităţii joi, 14 iulie, de OMS.

Comitetul urmează să se pronunţe cu precădere asupra gravităţii recrudescenţei cazurilor de variola maimuţei şi cu privire la calificarea sa drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, cel mai ridicat nivel de alertă ce poate fi emis de organizaţie.

La reuniunea precedentă, ce a avut loc la 23 iunie, comitetul a respins trecerea la un nivel de alertă mai ridicat cu privire la această maladie. De atunci, numărul de cazuri semnalate în lume a crescut puternic, depăşind nivelul cumulat de 10.000 în peste 60 de ţări, Europa fiind regiunea cea mai afectată.

Directorul OMS, îngrijorat de propagarea virusului 

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în repetate rânduri că este îngrijorat cu privire la propagarea acestei maladii în afara ţărilor în care este endemică şi le-a solicitat ţărilor membre să adopte măsurile adecvate pentru a limita numărul de îmbolnăviri.

Subliniez încă o dată că trebuie să lucrăm pentru a stopa transmiterea şi sfătuim guvernele să apeleze la sisteme de urmărire a contactelor pentru a supraveghea şi limita transmiterea acestui virus şi pentru a le oferi asistenţă persoanelor aflate în izolare”, a declarat marţi dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.


Comentarii Facebook