OMS avertizează că este posibil să nu se găsească un vaccin miraculos pentru COVID-19


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că, cei care își pun speranțele într-un vaccin, ar putea să aibă surprize și drumul spre normalitate să fie lung, informează Agerpres, care citează Reuters.

Peste 18,14 milioane de persoane din lumea întreagă au fost infectate cu SARS-CoV-2, din care 688.000 au murit.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, militează în continuare pentru purtarea de măşti de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

”Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment - şi este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată”, a precizat directorul OMS.

Oficialii OMS au spus că experţii dintr-o echipă de anchetă nu s-au întors deocamdată din China, ţara în care a apărut noul coronavirus.

Directorul general al OMS a îndemnat pe femeile care au devenit mame de curând să continue să îşi alăpteze bebeluşii, chiar dacă ele au fost diagnosticate cu COVID-19, întrucât, în cazurile lor, beneficiile depăşesc substanţial riscurile de infectare.

Comentarii Facebook