Oamenii o susțin pe medicul Flavia Groșan, care riscă să fie dată afară din medicină


Aproape 50.000 de oameni s-au înscris în grupul de susținere a medicului pneumolog Flavia Groșan.

Aceasta este cercetată disciplinar după ce a spus că tratamentul pentru cazurile de COVID-19 este nepotrivit și nu dă randament.

Doamna dr. este invitată luni (22 martie 2021 – n.r.) la Comisia de Etică și Dentologie Profesională a Colegiului Medicilor Bihor pentru afirmațiile făcute în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitalele care tratează pacienții de Covid. Legat de tratamentul dânsei nu aveam niciun fel de plângere din partea vreunui pacient. Nu a publicat nicăieri cercetări personale, nu le-a comunicat Societății Științifice a Pneumologilor din România. Ea mers direct în mass media și a vorbit despre acea schemă strict secretă. Nu a scris niciodată exact ceea ce dă pacienților ei. Nu este vorba despre această schemă de tratament. Ea tratează forme ușoare și medii online sau la telefon. Și într-adevăr tratamentul ei are succes. Nu îi contestăm calitățile profesionale. Este medic primar pneumolog, cu competențe în bronhoscopie. Lucrează de foarte mult timp în sistemul sanitar din Bihor. Are cabinet privat de patru ani unde lucrează și tratează acești pacienți. Nu contestăm toată activitatea dânsei profesională. Este vorba de partea de etică și deontologie medicală, pentru că nu te duci în presa națională și spui lucruri neadevărate despre colegii tăi anesteziști, infecționiști sau pneumologi care lucrează greu în spitalele Covid. Vom sta de vorbă de ea, vom vedea care este atitudinea dumneaei și vom face un comunicat după aceea”, a precizat Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.

Cercetată disciplinar! Medicul Flavia Groșan, care a vorbit despre tratamentul COVID-19, riscă să fie dată afară din MEDICINĂ

Societatea Română de Pneumologie a spus că se distanțează față de declarațiile făcute de dr. Falvia Groșan.

Având în vedere ultimele declarații ale dnei. Flavia Groșan, medic pneumolog Oradea, referitor la tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, Societatea Română de Pneumologie se distanțează față de aceste declarații care sunt neconforme cu protocoalele și recomandările internaționale și românești. Pe această cale recomandăm tuturor pneumologilor români să respecte indicațiile privitoare la diagnosticul și terapia infecției cu Sars-Cov-2, precum și ale complicațiilor ulterioare pulmonare conform protocoalelor legale existente în vigoare”, a transmis prof. Roxana Maria Nemeș, Președintele Societății Române de Pneumologie.

Comentarii Facebook