Niciun pat liber la ATI în România, pentru bolnavii de COVID-19. Prefectul Clujului: „Vom suplimenta la nevoie”


Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că la nivel naţional, nu mai sunt libere paturi la terapie intensivă, pentru pacienţii bolnavi de COVID-19.

GCS arată că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, luni, la nivel naţional, există 1.453 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. 

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 130 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

În prezent, 1.480 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări

Potrivit GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

La Cluj vor fi suplimentate paturile ATI în mai multe spitale

Situația este critică și în județul Cluj, unde ,în ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 554 de persoane. La nivelul județului sunt 70 de pacienți internați la Terapie Intensivă.

Întrebat de Știri de Cluj dacă se vor mai suplimenta paturile în secțiile de Terapie Intensivă, prefectul județului Tasnadi Szilard a declarat că au fost suplimentate în ultimele zile și urmează să fie suplimentate din nou.

În ultimele zile am suplimentat de două ori. În zilele următoare se vor suplimenta din nou, conform discuțiilor de ieri cu managerii, iar la nevoie mai suplimentăm”, a confirmat acesta pentru Știri de Cluj.

Conform prefectului, locurile la Terapie Intensivă vor fi suplimentate la:

  • Spitalul de Boli Infecțioase
  • Spitalul de Pneumologie
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență 
  • Spitalul Militar
  • Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca 
  • Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor

De asemenea, suplimentarea se va încerca și în municipiul Turda.


Comentarii Facebook