Cherecheș s-a vaccinat cu a treia doză: „Dacă există doze disponibile, prin generozitatea celor care nu se vaccinează, de ce să nu mă protejez?”


Răzvan Cherecheș, specialist în Sănătate Publică, din cadrul UBB Cluj, a anunțat pe rețelele de socializare că a primit deja a treia doză de vaccin anti-COVID. Acesta a primit vaccinul de la Pfizer, pentru că era singurul disponibil și a făcut o ironie la adresa persoanelor „generoase” care refuză vaccinul pentru a avea alții mai multe.

Cherecheș: „Să le mulțumiți celor rătăciți că au lăsat dozele disponibile”

Cherecheș consideră că dozele rămase ar trebui folosite pentru cei nevaccinați și pentru bătrânii vaccinați de peste 65 de ani, însă nici nu trebuie irosite, dacă oamenii refuză în continuare vaccinarea.

Azi am primit a 3-a doză - aveau doar Pfizer.

Avem deja dovezi din Israel că după 6 luni începe să scadă protecția oferită de vaccin. Consider că dozele de vaccin ar trebui să fie prioritizate pentru cei nevaccinați și pentru cei vaccinați cu vârsta peste 65 de ani sau/și co-morbidități, dar dacă există doze disponibile pentru doza a 3-a (prin generozitatea celor care nu se vaccinează), de ce să nu mă protejez suplimentar? 

Spor la vaccinat și nu uitați să le mulțumiți celor rătăciți care au lăsat dozele disponibile pentru noi!”, a scris specialistul.

244498809_4716097565091238_641269767336917789_n.jpg

Comentarii Facebook