Duminica 28 Aprilie

Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit ce obicei sănătos trebuie respectat, pentru un somn odihnitor: ,,Se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri"


Neuroghirurgul Vlad Ciurea a făcut câteva recomandări pentru a avea parte de nopți liniștite, cu multă odihnă.

Medicul, spune că, în primul rând este extrem de important să renunțăm la ecrane, fie ele telefoane sau televizoare, la o oră rezonabilă. Medicul recomandă somul la aer proaspăt, cu geamurile cât mai larg deschise, atunci când vremea permite acest lucru. 

,,Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, spune medicul, potrivit Fanatik.ro.

Mai mult, neurochirurgul menționează că, dacă alegem să ne alocăm un timp de repaus, trebuie să profităm total de acesta, fără distrageri, pentru o odihnă completă.

”Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul. O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă.

S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, a adăugat medicul neurochirurg Vlad Ciurea.


Comentarii Facebook