Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit care este cea mai bună carne pentru creier: ,,O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”


Cunoscutul neurochirurg, Alexandru-Vladimir Ciurea, a vorbit tipul de carne care aduce beneficii creierului și întregului organism.

Potrivit medicului cea mai bună carne este cea provenită de la pește, nurochirurgul recomandând în special somonul.

”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.’’ a declarat medicul în cadrul unei emisiuni de la antena3. 

Acesta a menționat că peștele marin preferabil sălbatic este cel mai bun, cantitatea de proteine fiind potrivită pentru celula nervoasă.

,,Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. 

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. 

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a adăugat Vlad Ciurea. 

Medicul a vorbit și despre carnea de curcan, menționând că este foarte sănătoasă. 

„Iar din carne de pasăre, pentru că există și carne de pasăre foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună!

Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg. 

Comentarii Facebook