Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce aliment reduce stresul și potolește pofta de mâncare: ,,Calmează și mintea și apetitul!”


Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști români, a vorbit despre alimentul antistres, care are numeroase beneficii pentru organism.

Este vorba despre banala banană, fruct evitat de mulți, având percepția că îngrașă.  

Nutriționistul a vorbit despre beneficiile acestui fruct pe care ea îl numește un adevarat ,,antistres natural”, menționând și faptul că reduce și pofta de mâncare. 

,,De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banana, după ce ani de zile am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100 cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru că e alcalină și nu stimulează apetitul, cum fac majoritatea fructelor

Banana de 120g are 25g glucide, cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Și mai important este aportul de magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, cardiovascular, muscular, digestiv si urinar. Banana are efect antistres, scade tensiunea arterială, colesterolul din sânge și riscul de crampe musculare. Și pentru că are mult fier, o putem numi aliment antianemic.“, a explicat Mihaela Bilic.

Nutriționista a menționat că acest fruct este potrivit pentru toate vârstele fiind un aliment ideal și în dietele sportivilor. 

,,Banana este fructul care contine triptofan natural, un precursor de serotonină cu efect de liniștire, dă stare de bine la nivel cerebral. Asocierea cu vit. B6 favorizează  sinteza de serotonină și conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge. Deci banana calmează și mintea și apetitul! Banana este un fruct ușor de digerat și nu dă alergii, e opțiunea ideală în diversificarea alimentatiei la sugari, gustarea perfectă pentru copii și sursa de energie pentru sportivi.", a concluzionat Mihaela Bilic.


Comentarii Facebook