Minune de Paște! Organele unei paciente salvează vieți la Cluj - FOTO


O femeie din Sibiu, aflată în moarte cerebrală, a salvat viețile mai multor persoane, după ce organele i-au fost prelevate de o echipă de medici din Cluj.

Familia femeii a fost de acord cu prelevarea. 

Cu puțin timp înainte de Sărbătorile Pascale, familia unei paciente de 54 de ani, aflată în moarte clinică, a făcut gestul nobil și creștinesc de a da o nouă speranță la viață unor oameni aflați în grea suferință. 

Prelevarea de organe s-a efectuat în cadrul a Secției ATI  Neurochirurgie și reprezintă cea de-a doua prelevare realizată de la începutul acestui an. Echipa medicală formată din Conf. Dr. Cristina Petrișor, medicul responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, Dr. Adrian Prie, coordonator al transpalntului și  Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI, au prelevat în deplină siguranță ficatul, rinichii și corneea de la pacienta nerecuperabilă. 

Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, fiind deja transplantați, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Corneea a fost preluată de Institutul pentru Urgențe Oftalmologice din București”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean Cluj.

WhatsApp Image 2024-04-30 at 10.36.25.jpeg

Comentarii Facebook