Cum să-ți îngrijești părul și ce greșeli să eviți când folosești uscătorul, placa de păr sau o perie rotativă

Dacă folosești zilnic un uscător de păr, o placă de păr sau o perie rotativă, aceste sfaturi de îngrijire a părului sunt pentru tine.

Urmează sfaturile de frumusețe ale celor care se pricep cel mai bine la îngrijirea părului și obține un păr radiant. Primul sfat? Folosește aparate care îți respectă părul și produse care se potrivesc stilului tău și nevoilor tale specifice.

Dacă ai peste 40 de ani, ți-ai dat seama că această afirmație este la fel de adevărată ca și faptul că pielea noastră se schimbă pe măsură ce îmbătrânim. Dar să îți păstrezi părul hidratat și sănătos este mult mai ușor dacă urmezi sfaturile celor care se pricep cel mai bine. Trucuri care te vor face să treci de la păr aspru la mătăsos, indiferent de tipul tău de păr. În primul rând? Începe cu elementele de bază: folosește uscătoare de păr, placă de păr și perii electrice de calitate, care sunt inovatoare în ceea ce privește îngrijirea părului, cum ar fi cele de la Rowenta. Și cel mai important: să știi cum să le folosești. Pentru că nu are rost să ai aceleași gadgeturi ca un profesionist dacă nu le folosești cum trebuie.

Spală-ți părul cu un șampon detoxifiant și aplică o mască super hidratantă. Dacă vei folosi un uscător de păr, cel mai bun mod de a evita deteriorarea părului în timpul uscării este să îl protejezi în prealabil cu produse specifice care nu conțin silicon. Este indicat să le aplici când sunt umede, deoarece astfel protejezi părul, nu saturează fibrele și îți permite să îl modelezi în timp ce îl usuci. După ce ai aplicat tratamentul, usucă-l la temperatura potrivită pentru fiecare tip de păr. Prin urmare, idealul este un uscător de păr capabil să aplice temperatura corectă într-un mod echilibrat și susținut, fără schimbări bruște, pentru a nu deteriora fibrele de păr.

Evită să lași părul ud, mai ales dacă vei sta în casă. Rădăcinile rămân umede și poți provoca înfundarea rădăcinii din cauza efectului de saturație al poluării, al prafului sau al simplului contact cu produse pe care le-ai manipulat cu mâinile.

De asemenea, poți aplica un tratament cu keratină pentru a-ți hrăni părul. De exemplu, cu placa de păr cu abur la 160 sau 180 de grade, poți reconstrui fibra și cuticulele părului. Aburul emis de această placă de păr oferă hidratare la fiecare trecere, fără a umezi părul și permite aplicarea căldurii la temperaturi joase pentru a realiza o îndreptare mai profundă într-o singură trecere. Prin impermeabilizarea suplimentară a părului, îl vei împiedica să se umfle, în timp ce îl hidratezi și îi redai un aspect sănătos și strălucitor.

 

7 sfaturi pentru uscarea părului pentru a-l păstra sănătos și strălucitor

 

- Nu există o distanță exactă la care să folosești uscătorul de păr. Aceasta va depinde de calitatea și grosimea părului și a scalpului tău. Cu toate acestea, distanța poate varia în mod normal de la un minim de 5 cm până la un maxim de 15 cm.

- Puterea uscătorului de păr trebuie să fie în raport cu tipul de păr și coafura. Una dintre cele mai frecvente greșeli este de a crede că calitatea uscării este asociată cu o putere mare pentru a usca mai repede. Nu atât viteza de uscare este importantă, cât mișcarea și debitul de aer.

- Atunci când părul este ud, cel mai bine este să folosești viteza și căldura maximă, tocmai pentru a evita expunerea părului la temperaturi ridicate pentru prea mult timp. Odată ce excesul de umiditate a fost îndepărtat, treci la căldură medie sau scăzută, în funcție de tipul de păr pe care îl usuci și de modul în care dorești să îl definești, de asemenea, dacă părul este drept sau creț. Pentru părul creț, de exemplu, setarea temperaturii ne va ajuta să definim buclele. Apoi vom acționa mai ușor pentru a usca părul fără a depăși măsura.

- Duza trebuie folosită întotdeauna, deoarece este cel mai eficient protector pentru piele și cel care se ocupă de direcționarea fluxului de aer acolo unde este cu adevărat necesar. Permite o mai bună definire a părului și previne încrețirea. Fără să ne dăm seama, atunci când ne uscăm fără duză, facem părul mai creț.

- Este bine să usuci părul cu capul în jos, dar depinde de cât de mult volum vrei să creezi.

- Folosește serum pentru a sigila vârfurile. Dacă acesta conține silicon, folosește-l după aceea ca o atingere finală.

- Descurcă părul când este încă umed și mai ales când aplici balsamul sau masca. Când este uscat, am putea să-l despicăm dacă nu este bine hidratat.

După uscarea părului, e timpul pentru îndreptarea sa cu o placă de păr. Înainte de a folosi, însă, o placă de păr, asigură-te că l-ai descâlcit corespunzător, deoarece părul încâlcit se va rupe mai ușor. Folosește o perie rotativă Rowenta cu dinți largi pentru a evita încrețirea acestuia prea mult. Rowenta este renumită pentru că oferă produse de înaltă calitate și tehnologie avansată în perii de styling. O perie rotativă Rowenta este concepută pentru a facilita coafarea și a te ajuta să obții un finisaj perfect, fără efort și fără a-ți deteriora părul. În plus, dispune de tehnologie de termo-control în peri, care difuzează o căldură constantă și uniformă, sigură pentru păr. De asemenea, unele modele de perie rotativă Rowenta includ generatoare de ioni pentru rezultate strălucitoare, fără electricitate statică și acțiune anti-frizz pentru rezultate de lungă durată, care se obțin mai rapid.

Comentarii Facebook