Duminica 17 Octombrie

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a anunțat câte paturi ATI se pregătesc pentru bolnavii de COVID-19, adulți și copii


De la o zi la altă numărul cazurilor de COVID-19 crește tot mai mult. Din păcate, crește și numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă. În toată ţara mai sunt disponibile doar 19 paturi pentru adulţi. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a făcut marți, precizări importante, la Antena 3, despre criza paturilor din secțiile ATI COVID-19.

Pandemia a scăpat de sub control iar medicii abia mai fac faţă cazurilor grave! Este criză de locuri pe secţiile de Terapie Intensivă. În Bucureşti nu mai este niciun pat liber la ATI, iar în toată ţara mai sunt doar 19 pentru adulţi. Situaţia este la fel de gravă şi în rândul copiilor.

De astăzi, prin ordin de ministru, am obligat Inspecția Sanitară de Stat, peste 180 de inspectori sanitari de stat, în toată țară, în toate județele, inclusiv în București, vor fi zilnic în teritoriu, în spitale, pentru a verifica și a impune creșterea numărului de paturi pe terapie intensivă", a anunțat Cseke Atilla, marți.

Avem un plan de reziliența a paturilor COVID, care prevede, la propunerea managerilor de spitale și a DSP-urilor, un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518. Această este propunerea spitalelor și a Direcțiilor de Sănătate Publică.

Cel mai mare număr de paturi de ATI fuctionale, la un moment dat, a fost de 1600.

Pe planul de reziliența avem peste 100 de locuri prevăzute numai pentru tratarea pacienților copii cu COVID și vom urmări acest lucru. De astăzi, inspectorii sanitari de stat vor fi pe teren și vor urmări la fiecare spital, exactă cât și-a asumat fiecare spital trebuie să rezolve această creștere  a paturilor ATI."


Comentarii Facebook